VIDEO | Olimpiskais karogs ierodas Losandželosā – 2028.gada spēļu mājvietā

Olimpiskais karogs pirmdien, 12.augustā, ielidoja Losandželosā ar aviokompānijas “Delta Airlines” lidmašīnu, kuru rotāja uzraksts “LA28”, bet lidmašīnai nosēžoties Losandželosas lidostā, skanēja hiphopa leģendas Tupaka dziesma “California Love”, tā iezīmējot gatavošanās sākumu 2028.gada vasaras spēlēm, ziņo “Reuters“.

Losandželosas mēre Karena Basa (Karen Bass), tērpusies sarkanā ASV komandas treniņtērpā, vicināja olimpisko karogu, ierodoties Losandželosas lidostā, kur viņu sagaidīja Kalifornijas gubernators Gevins Ņūsoms (Gavin Newsom).

Viņa pauda “milzīgu lepnumu un atbildību”, saņemot svētdien Parīzē karogu, un uzsvēra, ka ir “jāliek kāja uz gāzes”, lai nodrošinātu veiksmīgu 2028.gada spēļu norisi.

 

Starptautiskā Olimpiskā komiteja 2017.gadā piešķīra Losandželosai tiesības rīkot 2028.gada spēles.

Šī būs trešā reize, kad Losandželosa uzņems olimpiskās spēles, iepriekš tās rīkojot 1932. un 1984.gadā.

Basa atzina, ka Parīze ir uzstādījusi augstu latiņu un norādīja, ka Losandželosas bezpajumtnieku problēma būs liels izaicinājums. Tomēr viņa uzsvēra, ka Losandželosai ir unikāla priekšrocība – Holivuda,

“tāpēc es sagaidu daudz burvīgu iespēju.”

Olimpisko spēļu amatpersonas Parīzē svētdien noslēguma ceremonijas laikā nodeva karogu saviem amerikāņu kolēģiem, savukārt aktieris Toms Krūzs (Tom Cruise) Parīzē piešķīra Holivudas stila garšu, nolaižoties no stadiona jumta, lai saņemtu karogu.

 

Pēc tam 62 gadus vecais aktieris aizbrauca ar motociklu, parādot videoklipu, kurā redzams, kā viņš nolaižas ar izpletni uz Holivudas zīmes, uz kuras redzami olimpiskie gredzeni.

 

Lasiet arī: Parīzes olimpiskajās spēlēs visvairāk medaļu ieguvušas ASV

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas