VIDEO | Pēc Ukrainas dronu uzbrukuma spēcīgi sprādzieni Krievijas Tveras apgabalā

Vērienīgs Ukrainas dronu uzbrukums Krievijai trešdien, 18.septembrī, izraisīja milzīgus sprādzienus un lika daļēji evakuēt iedzīvotājus netālu no Krievijas ieroču noliktavas Tveras apgabalā, Ukrainas valsts drošības dienesta (SBU) avotam apstiprinot, ka Ukrainas dronu uzbrukums iznīcinājis raķešu, vadāmo bumbu un artilērijas munīcijas noliktavu Tveras apgabalā, vēsta “Reuters”.

Sociālajos plašsaziņas līdzekļos tika publicēti video un attēli, kuros redzama milzīga liesmu bumba, kas paceļas augstu nakts debesīs, un sprādzieni, kas atskan pār reģiona ezeru, kas atrodas uz ziemeļrietumiem no Maskavas un netālu no robežas ar Baltkrieviju.

 

NASA satelīti agrā trešdienas rītā konstatēja neparastu aktivitāti sprādzienu vietās, savukārt zemestrīču monitoringa stacijas aptuveni tajā pašā laikā reģistrēja nelielu seismisko aktivitāti šajā teritorijā.

Ugunsdzēsēji centās ierobežot ugunsgrēku, Tveras apgabala gubernators Igors Rudenja paziņoja ierakstā apgabala administrācijas “Telegram” saziņas kanālā, nenorādot, kas dega. Trešdienas rītā Toropecas iestādes paziņoja, ka evakuācijai jau ir sagatavoti autobusi, un apgalvoja, ka situācija tiekot “kontrolēta”.

Zapadnodvinskas rajonā, kas robežojas ar Toropecas rajonu, skolu un bērnudārzu nodarbības notika tiešsaistē, sociālajā tīklā “VKontakte” paziņoja rajona administrācija.

Saskaņā ar valsts ziņu aģentūras RIA 2018.gada ziņojumu Krievija apgabala pilsētā Toropecā būvēja arsenālu raķešu, munīcijas un sprāgstvielu glabāšanai un Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļi norādījuši, ka tas bijis liels konvencionālo ieroču arsenāls.

Galvenais sprādziens, kas redzams nepārbaudītajos sociālo mediju video, atbilda 200-240 tonnu lielu sprāgstvielu detonācijai, kā norādījis eksperts.

“Noliktavā atradās raķetes, kas paredzētas taktiskajām raķešu sistēmām “Iskander”, taktiskajām raķešu sistēmām “Točka-U”, vadāmām aviācijas bumbām un artilērijas munīcijai,” apstiprinājis avots.

Krievijas Aizsardzības ministrijas ziņojumā teikts, ka Krievijas pretgaisa aizsardzības vienības naktī pārtvērušas 54 ukraiņu dronus, kas mērķēti uz pieciem Krievijas rietumu reģioniem, reģionu gubernatoriem ziņojot, ka zaudējumi nav nodarīti. Taču Aizsardzības ministrijas ziņojumā nebija iekļauts Tveras apgabals.

Ukraina uzreiz nesniedza nekādus komentārus, taču Kijiva jau iepriekš ir paziņojusi, ka tās uzbrukumi Krievijai ir vērsti pret militāro, enerģētikas un transporta infrastruktūru, kas ir būtiska Maskavas kara centieniem.

Lasiet arī: Putins paplašina Krievijas armiju, padarot to par otru lielāko pēc Ķīnas ar 1,5 miljoniem karavīru

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas