EP rezolūcijā mudina atcelt ierobežojumus Kijivas triecieniem Krievijā, Putinam solot desmitkārt palielināt dronu ražošanu

Saskaņā ar ceturtdien, 19.septembrī, pieņemto nesaistošo rezolūciju Eiropas Parlamenta likumdevēji vēlas, lai visas galvaspilsētas atļautu Ukrainai izmantot to tāla darbības rādiusa raķetes pret mērķiem Krievijas iekšienē, savukārt prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka Krievija palielinās dronu ražošanu aptuveni desmit reizes – līdz gandrīz 1,4 miljoniem, lai nodrošinātu Krievijas bruņoto spēku uzvaru Ukrainā, ziņo “Politico” un “Reuters”.

Rezolūcijā ES valstis tiek aicinātas “nekavējoties atcelt ierobežojumus Ukrainai piegādāto Rietumu ieroču sistēmu izmantošanai pret likumīgiem militāriem mērķiem Krievijas teritorijā”.

Eiropas Parlamenta deputāti rezolūciju pieņēma ar 425 balsīm par, 131 balsi pret un 63 atturoties.

Deputāti vienojās, ka ES valdību nespēja vienoties atļaut Kijivai izmantot ziedotās tāla darbības rādiusa raķetes grauj Ukrainas centienus aizsargāt savas pilsētas un infrastruktūru

Rezolūcijā arī pieprasīts, lai ES valstis palielinātu finansējumu Ukrainai, palielinātu humāno palīdzību un vairāk aizsargātu gaisa telpu ap valsts robežām.

“Ukrainai jābūt tiesībām izmantot Rietumu ieročus pret likumīgiem mērķiem Krievijas teritorijā,” sacīja viens no rezolūcijas autoriem, vācu Zaļais Sergejs Lagodinskis. “Tieši tā, kā to atļauj starptautiskās tiesības.”

Tikmēr Putins Sanktpēterburgā notikušajā sanāksmē, kas bija veltīta dronu ražošanai, paziņoja, ka 2023.gadā Krievijas bruņotajiem spēkiem tika piegādāti aptuveni 140 000 dažāda veida dronu, un šogad ražošanu plānots palielināt gandrīz desmitkārtīgi.

“Uzvar tas, kurš ātrāk reaģē uz šīm prasībām kaujas laukā,” sacīja Putins.

Putins sacīja, ka Krievija gandrīz ik nedēļu gūst panākumus dronu tehnoloģijās un tai ir jāattīsta arī dronu aizsardzība, proti, tehnoloģija, kas uzbrūkošos dronus uztver, maldina un pēc tam notriec.

“Galvenais uzdevums ir ražot plašu dronu klāstu, pēc iespējas ātrāk izveidojot sērijveida ražošanu,” sacīja Putins.

Gan Krievija, gan Ukraina ir iegādājušās dronus ārzemēs un palielinājušas to ražošanu, savukārt video no kaujas lauka parāda, kādas šausmas dronu triecieni nodara kājniekiem, artilērijai un tankiem.

Lasiet arī: Ukrainas prezidents Zelenskis saka, ka “uzvaras plāns” ir gatavs

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas