Putina Ziemeļkorejas karavīri tagad atrodas kaujas zonā, apgalvo Kijiva

Militārās vienības no Ziemeļkorejas (KTDR) ir atstājušas Krievijas poligonus un pirmo reizi nonākušas Krievijas un Ukrainas bruņoto spēku kaujas zonā, ceturtdienas, 24.oktobra, vakarā paziņoja Ukrainas militārās aizsardzības izlūkošanas dienests (HUR), vēsta “Politico” un “Reuters”.

Ukrainas spiegi trešdien, 23.oktobrī, reģistrēja karavīrus Krievijas Kurskas apgabalā, ziņo HUR.

HUR paziņoja, ka Krievijā jau atrodas aptuveni 12 000 Ziemeļkorejas karavīru, tostarp 500 virsnieku un trīs ģenerāļi, un mācības notiek piecās militārās bāzēs, un pirms iesaistīšanās karā viņiem jāiziet vairākas nedēļas ilgs apmācību kurss.

Maskava ir iecēlusi Krievijas aizsardzības ministra vietnieku Junusu-Beku Jevkurovu uzraudzīt KTDR karaspēka apmācību un adaptāciju, paziņoja Ukrainas militārā izlūkošana.

“Phenjanas nosūtītie karavīri ir apgādāti ar munīciju, gultasveļu, ziemas apģērbu un apaviem, kā arī higiēnas līdzekļiem. Kremlis liek lielas cerības uz Ziemeļkorejas komponentu karā pret Ukrainu un globālajā konfrontācijā ar Rietumiem,” norādīja HUR.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav ne apstiprinājis, ne noliedzis KTDR karaspēka klātbūtni savā valstī un ceturtdien BRICS samitā uz žurnālista jautājumu par satelītattēliem, kuros redzama Ziemeļkorejas karaspēka pārvietošanās, Putins atbildēja:

“Attēli ir nopietna lieta. Ja ir attēli, tad tie kaut ko atspoguļo.”

Kremļa līderis paziņoja, ka “ne Krievijas rīcība izraisījusi eskalāciju”, un sacīja, ka NATO virsnieki un instruktori ir tieši iesaistīti Ukrainas karā un ka tieši Rietumi ir eskalējuši Ukrainas krīzi.

Viņš atgādināja, ka Krievijas parlaments ir ratificējis vienošanos par “visaptverošu stratēģisko partnerību” ar Ziemeļkoreju un kurā abas puses sola “savstarpēju palīdzību agresijas gadījumā”.

“Redzēsim, kā šis process noritēs,” sacīja Putins.

Kamēr Kremlis ir uzstājis, ka Krievijai ir tiesības uzsākt jebkādu militāru sadarbību ar Ziemeļkoreju un ka jebkuras militārās aktivitātes nav vērstas “pret trešām valstīm”, Phenjana ziņas par to, ka KTDR karaspēks ir gatavs iesaistīties Krievijas karā, ir noraidījusi kā nepamatotas baumas.

Trešdien ASV paziņoja, ka ir pierādījumi, ka Ziemeļkoreja ir nosūtījusi 3000 karavīru uz Krieviju iespējamai izvietošanai Ukrainā.

ASV amatpersona paziņoja, ka ASV ir redzējušas Ukrainas ziņojumus par Ziemeļkorejas karaspēku Kurskā un strādā, lai tos apstiprinātu.

Lasiet arī: BNN pēta | Lietuva gatavojas “X stundai”, bet bijušajam armijas priekšniekam rodas jautājumi

Lasiet arī: ASV pierādījumi liecina, ka Ziemeļkorejas karaspēks atrodas Krievijā un, iespējams, gatavojas karam Ukrainā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas