Abramovičs apstrīdējis viņam noteiktās ES sankcijas

Krievu miljardieris Romāns Abramovičs apstrīdējis viņam izvirzītās Eiropas Savienības (ES) sankcijas, norādot, ka tās piemērotas tikai tādēļ, ka viņš ir plaši zināms krievs, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Pēc tam, kad 2022.gada 24.februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja sākt pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, ES ir piemērojusi sankcijas Krievijas amatpersonām un daudziem Krievijas uzņēmējiem, iesaldējot ar simtiem miljardu Krievijas līdzekļu.

2022.gada martā ES Abramoviču raksturoja kā “oligarhu, ko ar Putinu saista cieša saikne”, tostarp priviliģēti saziņas kanāli ar Kremļa līderi, un tas lielā mērā palīdzējis Abramovičam iegūt īpašumus un līdzekļus.

Abramovičs apelāciju iesniedza jau 2022.gada 25.maijā, un tiesai pietuvināts avots Reuters informēja, ka lieta tiks skatīta ceturtdien, 13.jūlijā.

Uzņēmēja advokāti norādījuši, ka ES sankcijām nav pamatojuma, un tās piemērtotas tikai un vienīgi tādēļ, ka Abramovičs ir plaši pazīstams krievu uzņēmējs. “Sankcijas netika piemērotas tādēļ, ka būtu pierādījumi par pretlikumīgām darbībām, bet gan politisku iemeslu dēļ,” sacīja avots.

Abramovičam ir arī Izraēlas pilsonība, un viņš ir viens no tiem Krievijas uzņēmējiem, kas savu bagātību ieguva pēc Padomju Savienības sabrukuma. Forbes Abramoviča vērtību lēš uz 9,2 miljardiem dolāru.

Lasiet arī: Latvijas uzņēmums, iespējams, apejot sankcijas, pārdevis Krievijai lidmašīnu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas