Albānija, raizēs par Krieviju, atklāj Rietumbalkānos pirmo NATO padomju laika gaisa spēku bāzi

NATO dalībvalsts Albānija, kurai nav savu iznīcinātāju, pirmdien, 4.martā, ņemot vērā pieaugošos draudus no Krievijas puses, atklāja atjaunoto padomju laika gaisa bāzi, lai uzņemtu un apkalpotu NATO lidmašīnas, paziņoja premjerministrs Edi Rama, ziņo Reuters.

NATO ir piešķīrusi vairāk nekā 50 miljonus eiro Kucovas gaisa spēku bāzes atjaunošanai, lai stiprinātu savu klātbūtni Rietumbalkānu reģionā

Inaugurācijas laikā Rama atzinīgi

novērtēja atjaunoto bāzi kā “vēl vienu drošības elementu Rietumbalkānu reģionā,

kuru, kā mēs visi labi zinām, apdraud Krievijas Federācijas draudi un neoimperālistiskās ambīcijas”.

Divi iznīcinātāji, kas lidoja no NATO Aviano gaisa spēku bāzes Itālijā, nolaidās Kucovā, lai atzīmētu bāzes darbības atsākšanu, kas ir pirmā alianses bāze Rietumbalkānu reģionā.

Nelielā pilsēta Kucova savulaik bija zināma kā “Staļina pilsēta”, kad padomju un ķīniešu ražotās MIG lidmašīnas bija gaidīšanas režīmā, lai reaģētu uz pavēlēm, ja notiktu karš ar Rietumiem.

Rama sacīja, ka tolaik mērķi bija Austrija, Vācija, Itālija un Dānija, taču “šodien mēs dzīvojam citā laikmetā, un, par laimi, Albānija ir otrajā pusē”.

Albānija, kas NATO pievienojās 2009.gadā, arī risina sarunas ar NATO par jūras kara flotes bāzes izveidi Albānijas rietumos.

Lasiet arī: VIDEO | Medvedevs saka, ka Ukraina “noteikti ir Krievija”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas