VIDEO | Medvedevs saka, ka Ukraina “noteikti ir Krievija”

Uzstājoties ar kareivīgu runu Krievijas dienvidos Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks un prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais Dmitrijs Medvedevs pirmdien, 4.martā, paziņoja, ka Ukraina ir Krievijas daļa, noraidot miera sarunu iespēju ar pašreizējo Ukrainas vadību, ziņo Reuters.

Medvedevs sacīja, ka Krievija turpinās tā dēvēto “īpašo militāro operāciju”, līdz otra puse kapitulēs, kā arī viņa dēvētajām vēsturiskajām Krievijas daļām “jāatgriežas mājās”.

Medvedevs runāja kartes priekšā, kurā Ukraina bija redzama kā daudz mazāka teritorija,

kurai nav izejas uz jūru un kura ir saspiesta pret Poliju, bet Krievija pilnībā kontrolē tās austrumu, dienvidu un Melnās jūras piekrasti.

“Kāds no Ukrainas bijušajiem līderiem savulaik teica, ka Ukraina nav Krievija,” sacīja Medvedevs, piebilstot, ka šim jēdzienam ir jāizzūd. “Ukraina noteikti ir Krievija,” viņš sacīja, izpelnoties klātesošo aplausus.

Viņš izslēdza miera sarunas ar pašreizējo Ukrainas vadību prezidenta Volodimira Zelenska vadībā un sacīja, ka jebkurai nākamajai Ukrainas valdībai, kas vēlēsies risināt sarunas, būs jāatzīst viņa dēvētā jaunā realitāte.

Komentējot attiecības starp Austrumiem un Rietumiem, Medvedevs, kurš apsūdzēja ASV speciālos spēkus un militāros padomniekus par kara vadīšanu pret Krieviju, sacīja, ka Maskavas un Vašingtonas attiecības ir sliktākas nekā 1962.gada Kubas raķešu krīzes laikā.

Lasiet arī: Robežsardzes priekšnieks: Nelegālo migrantu plūsma atkal palielinās

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas