ANO Ģenerālā asambleja pieņem rezolūciju, kurā pieprasa pamieru Gazā

ANO Ģenerālā asambleja otrdienas, 12.decembra, vakarā pieņēma rezolūciju, kurā aicināja nekavējoties panākt pamieru starp Izraēlu un Hamās, kā arī visu ķīlnieku atbrīvošanu, civiliedzīvotāju aizsargāšanu un neierobežotu humānās palīdzības ievešanu Gazā, ziņo Politico.

ANO 193 valstu Ģenerālās asamblejas rezolūciju atbalstīja 153 valstis, 23 valstis atturējās un 10 balsoja pret.

Starp valstīm, kas balsoja pret, bija ASV, Izraēla,

Papua-Jaungvineja, Paragvaja, Austrija, Čehija, Gvatemala, Libērija, Mikronēzija un Nauru.

Vācija, Itālija un Ukraina bija starp valstīm, kas atturējās, Vācijai neatbalstot rezolūciju, jo rezolūcijā neesot minēts Hamās 7.oktobra “barbariskais” uzbrukums Izraēlai.

Izraēlas vēstnieks ANO Gilads Erdāns pirms balsojuma uzsvēra, ka pamiers garantētu Hamas turpmāku eksistenci, raksturojot Hamās kā uz genocīdu noskaņotus teroristus, kas apņēmušies iznīcināt Izraēlu un ebrejus.

Palestīnas vēstnieks ANO Rijads Mansurs raksturoja balsojumu kā “vēsturisku” un uzskatīja to par “spēcīgu vēstījumu”. Viņš uzsvēra kolektīvo pienākumu turpināt iesākto ceļu, līdz tiks izbeigta agresija pret palestīniešu tautu.

Lai gan Ģenerālās asamblejas balsojumi nav juridiski saistoši, tiem ir politisks spēks, un tie atspoguļo globālo attieksmi, raksta Politico.

Lasiet arī: ANO atzīmē cilvēktiesību deklarācijas 75.gadadienu Gazas konflikta ēnā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas