ĀM: Aprit deviņi gadi kopš Krimas okupācijas

Ceturtdien, 16.martā aprit deviņi gadi kopš Krimā un Sevastopoles pilsētā nelikumīgi tika rīkoti tā dēvērtie referendumi par pievienošanos Krievijas Federācijai, informē Ārlietu ministrija (ĀM). 

Krimas nelikumīgā aneksija aizsāka neprovocētu un neattaisnojamu agresiju pret Ukrainu un tās teritoriālo vienotību, ko Krievija noziedzīgi turpināja 2022.gadā. Pēc pilna apjoma militārās agresijas uzsākšanas pret Ukrainu, Krievija cenšas nelikumīgi anektēt okupētos Doņeckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabalus Ukrainā. 

«ĀM visstingrākajā veidā nosoda Krievijas rīcību, kas ir rupjš starptautisko tiesību, tai skaitā ANO Statūtu, pārkāpums. Latvija neatzina un nekad neatzīs viltus referendumu rezultātus un Krievijas centienus nelikumīgi anektēt okupētās Ukrainas teritorijas. Latvija atzīst Ukrainas teritoriālo vienotību tās starptautiski noteiktajās robežās,» teikts ministrijas paziņojumā. 

 ĀM uzsver, ka Krievijas  «pleciem» gulstas visa atbildība par  tās  īstenoto agresiju pret Ukrainu.

«Atbildīgajiem par pastrādāto agresijas noziegumu pret Ukrainu un necilvēcīgajiem Krievijas bruņoto spēku noziegumiem pret Ukrainas civiliedzīvotājiem un militārpersonām ir jāstājas tiesas priekšā,» pauž ĀM. 

Lasiet arī: ASV: Ukrainai nav laika gaidīt

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas