Apturēti būvdarbi “Preses nama” biznesa kvartālā Rīgā

Lietuvas ieguldījumu pārvaldnieks “Lords LB Asset Management” apturējusi “Preses nama” biznesa kvartāla būvniecību Rīgā, kura pirmajā kārtā plānoja investēt 114 miljonus eiro, vēsta Lietuvas lietišķo ziņu portāls “Verslo žinios”.

“Pēc ģenerāluzņēmēja maiņas būvniecības vidū cena pieauga, tāpēc [projekta attīstītājam] bija jāpielāgo projekta finansēšanas shēma. Projekta izstrādes ātrums ir palēninājies. Ir jābūt skaidrībai par finansējuma avotiem, un sagaidāms, ka līdz vasaras beigām “Preses nama” būvniecība notiks pilnā sparā,” “Verslo žinios” informēja nekustamo īpašumu pakalpojumu kompānijā “Colliers Baltics”.

“Lords LB Special Fund V” pārvaldnieks Ģiedrjus Bernots portālam teicis, ka darbi objektā pašlaik nenotiek, tomēr viņš nekomentēja, kas ir noticis un kādēļ nolemts apturēt būvdarbus.

“Verslo žinios” avots Rīgā atklājis, ka būvdarbi “Preses nama” kvartālā apturēti šā gada sākumā, bet tos atsākt plānots septembrī.

2017.gada jūnijā fonds par 16,8 miljoniem eiro iegādājās zemesgabalu 5,8 hektāru platībā ar padomju laikos celto “Preses namu”. Pēc tam tika ziņots, ka projektu plānots pabeigt līdz 2025.gadam.

Iepriekšējais ģenerāluzņēmējs “UPB” 2022.gada beigās pārtrauca līgumu par “Preses nama kvartāla” pirmās kārtas būvniecību un 2023.gadā iesniedza prasību Stokholmas Tirdzniecības kameras Šķīrējtiesas institūtā (“SCC Arbitration Institute”) par maksājumu un līgumsoda piedziņu.

Pērn martā “Preses nama kvartāla” attīstītājs “Lords LB Special Fund V” paziņoja, ka pārtraukts pirmās kārtas būvniecības līgums ar “UPB” un noslēgts ģenerāluzņēmēja līgums ar būvniecības uzņēmumu “YIT Lietuva” par jaunā centrālā biznesa kvartāla pirmās kārtas celtniecību Pārdaugavā.

“Lords LB Special Fund V” pārvalda Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldības sabiedrība “Lords LB Asset Management”, kas dibināta 2008.gadā un ir vadošā ieguldījumu pārvaldības pakalpojumu sniedzēja institucionālajiem klientiem un privātajiem investoriem. Uzņēmums koncentrējas uz nekustamo īpašumu un privātā kapitāla ieguldījumu stratēģijām. Kopējā pārvaldīto aktīvu vērtība 2023.gada oktobra beigās veidoja vienu miljardu eiro.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Sinkēvičs iecelts par Zaļo/EBA priekšsēdētāja vietnieku; bijušais psihologs apcietināts par dzimumnoziegumiem pret migrantiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas