Apvienotā Karaliste NATO mācībās Eiropā iesaistīs 20 000 militārpersonu

Apvienotā Karaliste 2024.gada pirmajā pusgadā plāno iesaistīt 16 000 karavīru, kā arī Karaliskās flotes karakuģus, zemūdenes, vairāk nekā 2 000 jūrniekus un Karalisko gaisa spēku modernākās lidmašīnas un iznīcinātājus, lai piedalītos vērienīgās NATO mācībās “Steadfast Defender 24”, kas veltītas NATO 75.gadadienai, tā balstoties uz Aizsardzības ministrijas pirmdien, 15.janvārī, vēstīto, ziņo Reuters.

Aizsardzības ministrs Grānts Šapss (Grant Shapps) Aizsardzības ministrijas publicētajos runas izvilkumos, kas vēlāk pirmdienā tiks teikta Lankastera namā, teikts, ka Apvienotā Karaliste nosūtīs aptuveni 20 000 militārpersonu, kas no februāra līdz jūlijam atradīsies Austrumeiropā, lai piedalītos vienā no lielākajām NATO militārajām mācībām kopš Aukstā kara beigām.

Saskaņā ar aizsardzības ministra Šapsa runu mācībās apvienosies bruņotie spēki no 30 NATO valstīm un Zviedrijas,

lai panāktu būtisku pārliecību par drošību cīņā ar Putina radītajiem draudiem Rietumiem.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, NATO ir palielinājusi kaujas gatavības vienību skaitu un turpina atbalstīt Ukrainu.

Pagājušajā nedēļā premjerministrs Riši Sunaks (Rishi Sunak) paziņoja, ka Lielbritānija nākamajā finanšu gadā palielinās atbalstu Ukrainai līdz 2,5 miljardiem mārciņu (2,9 miljardi eiro), ziņo aģentūra Reuters.

Lasiet arī: Slepeno dokumentu informācija: NATO gatavojas Krievijas uzbrukumam

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas