Ar nodokļiem vien izrāvienu ekonomikā nepanākt, skaidro Kazāks

Ar nodokļu politikas pārskatīšanu vien izrāvienu Latvijas ekonomikā nevarēs panākt, piektdien, 31.martā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

«Nodokļu sistēma viennozīmīgi ir jāpārskata – jāskatās, kas der, kas neder, bet, tikai un vienīgi pārskatot nodokļus, Latvijas ekonomikā jaunu izrāvienu mēs neizveidosim. Tur ir krietni vairāk lietu, kas ir jādara, un tās lielā mērā jau iepriekšējos gados ir ieskicētas dažādos attīstības plānos. Šie plāni ir vienkārši jānoved līdz galam,» sacīja Kazāks.

Latvijas Bankas prezidents piebilda, ka

Latvijas nākotne nav zemāku nodokļu valsts un lētāka darbaspēka valsts,

jo mēs vēlamies lielas algas. Tādējādi šī diskusija būtu krietni veiksmīgāka, ja mēs skatītos uz nodokļiem krietni plašāk – ko mēs ekonomikā vēlamies kā valsts izdarīt, kādu mēs ekonomiku gribam redzēt. Tostarp Kazāks atzīmēja, ka, piemēram, būtu jāpārskata piešķirtie nodokļu atvieglojumi.

Latvijas Bankas prezidents minēja, ka

šobrīd apmēram viena ceturtā daļa nodokļu netiek iekasēti,

jo ir piešķirti dažādi atvieglojumi.

«Pirms šī nauda ienāk Valsts kasē, mēs jau šo naudu esam pārdalījuši, no kāda paņemot un no kāda nepaņemot,» piebilda Kazāks. Tāpat, pēc viņa teiktā, būtu jāstrādā pie ēnu ekonomikas mazināšanas, beidzot ieviešot iepriekš paredzētos pasākumus.

Lasiet arī: Valstij trūkst ieņēmumu – pārvērtēšot visus 14 nodokļus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas