Arī Igaunija apsūdz Krieviju nelegālo imigrantu skaita pieaugumā

Igaunijas iekšlietu ministrs Lauri Lēnemets (Lauri Läänemets) ceturtdien, 16.novembrī, paziņoja, ka Krievija sākotnēji pret Somiju vērsto provokatīvo pasākumu ir paplašinājusi arī uz Igauniju, “apzināti” ļaujot patvēruma meklētājiem bez vīzām vai uzturēšanās atļaujām sasniegt Igaunijas robežšķērsošanas punktus, tā, saskaņā ar Igaunijas ziņu avotiem, vēsta Politico.

Lēnemets apgalvo, ka Krievija patvēruma meklētājiem ļauj brīvi nokļūt pie Igaunijas robežas, tādējādi apgrūtinot darbu uz robežām, piebilstot, ka

tā ir acīmredzama “organizēta un apzināta darbība”,

jo “viņiem nav pamata ieceļot Eiropas Savienībā”.

Iekšlietu ministrs paziņoja, ka Igaunija sadarbībā ar Somiju un kaimiņvalstīm nosūta atpakaļ personas, kas mēģina šķērsot robežu bez atbilstošiem dokumentiem vai atļaujas, vienlaikus pastiprinot savu gatavību slēgt robežos.

BNN jau ziņoja, ka ceturtdien, 16.novembrī, Somija līdz 2024.gada februārim pilnībā slēdza četrus robežšķērsošanas punktus ar Krieviju, apsūdzot Krieviju, ka tā sūta patvēruma meklētājus, bez dokumentiem uz robežu.

Attiecības starp Krieviju un Igauniju pasliktinājās pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, Igaunijai 2023.gadā izraidot 21 Krievijas vēstniecības darbinieku. Atbildot uz to, Maskava izraidīja no Krievijas Igaunijas vēstnieku Margusu Laidri (Margus Laidre).

Lasiet vairāk: Nelegālo imigrantu spiediena dēļ Somija slēgs pusi robežpunktu ar Krieviju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas