Arī Igaunija Latvijai sūtīs palīgspēkus cīņai ar Baltkrievijas robežas nelegālajiem šķērsotājiem

Igaunija nosūtīs palīgspēkus uz Latviju, lai palīdzētu vērsties pret migrantu masveidīgajiem mēģinājumiem nelegāli šķērsot Baltkrievijas un Latvijas robežu, paziņojis Igaunijas iekšlietu ministrs Lauri Lēnemetss.

Preses konferencē pēc Igaunijas valdības sēdes Lēnemetss norādīja, ka pēdējo nedēļu laikā uz Latvijas robežas atklāts liels skaits nelikumīgu mēģinājumu iekļūt valstī no Baltkrievijas puses.

“No vienas puses, Baltkrievija pārbauda savu kaimiņu spējas, no otras puses, tie ir hibrīduzbrukumi,” sacīja Lēnemetss, piebilstot, ka situācija ir saspringta.

“Latvijas puse lūdza Igaunijai nosūtīt palīdzību, un mēs nolēmām, ka nosūtīsim spēkus no Igaunijas uz Latviju, lai palīdzētu uz robežas. Policijas un robežsardzes departaments šobrīd veic sagatavošanās darbus, lai “ESTPOL-8 ” paspārnē 10-20 cilvēku vienība dotos palīgā Latvijai galvenokārt kā robežas apsardze, bet tai būs arī atturēšanas spējas,” teica Igaunijas iekšlietu ministrs.

Igaunija ir gatava palīdzēt Latvijai tik ilgi, kamēr tas būs nepieciešams, un ir gatava nepieciešamības gadījumā nomainīt vienību, apliecināja ministrs.

Jau ziņots, ka arī Lietuvas iekšlietu viceministrs Arnolds Abramavičs pirmdien, 12.septembrī, paziņoja par plānu, ka Lietuva nosūtīs 20 robežsargus uz Latviju, lai palīdzētu kaimiņvalstij saistībā ar rekordlielo nelegālo migrantu plūsmu.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Lasiet arī: Ņemot vērā nelegālās imigrācijas spiedienu, plānots slēgt Silenes robežšķērsošanas vietu uz robežas ar Baltkrieviju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas