Ārkārtējo situāciju uz robežas ar Baltkrieviju pagarina līdz 10.augustam

Iekšlietu ministrijas Komunikācijas nodaļa ziņo – strauji pieaugot nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitam uz Latvijas–Baltkrievijas, kā arī Lietuvas–Baltkrievijas robežas, Ministru kabinets otrdien, 2.maijā, atbalstīja ārkārtējās situācijas pagarināšanu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas līdz 10.augustam.

Tā paliek spēkā Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados un Daugavpilī.

Šī gada janvārī no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas atturētas 344 personas, februārī – 377 personas, martā – 559 personas, aprīlī – 776 personas, maijā – 95 personas. Savukārt 2022.gadā kopā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas tika atturētas 5286 personas, bet 2021.gadā (no 11.augusta) – 4045 personas.

Tāpat Krievijas uzsāktais un Baltkrievijas atklāti atbalstītais karš pret Ukrainu ir vērtējams kā papildus riska apstāklis un iespējama motivācija Baltkrievijai turpināt centienus destabilizēt situāciju uz valsts robežas ar Latviju, izdarot spiedienu uz ES un NATO.

No Lietuvas un Polijas kompetentām institūcijām joprojām tiek saņemta informācija par nelikumīgas valsts robežas šķērsošanu no Baltkrievijas teritorijas. Tāpēc ir būtiski nodrošināt starpvalstu vienotu koordinētu rīcību attiecībā uz šādu nelikumību, lai nodrošinātu līdzvērtīgu apsardzību uz visa reģiona valstu robežām ar Baltkrieviju.

Lasiet arī: BNN pēta | Lietuvā pieņem likumu par sankcijām pret Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas