ASV atcels aizliegumu Ukrainas vienībai “Azov” izmantot amerikāņu ieročus

Baidena administrācija atcels desmit gadus veco aizliegumu Ukrainas pretrunīgi vērtētajai militārajai brigādei “Azov” izmantot ASV ieročus, pirmdien, 10.jūnijā, atsaucoties uz laikrakstu “Washington Post”, kas citēja Valsts departamenta amatpersonas, ziņo “Reuters”.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc jaunas analīzes, kurā netika konstatēti pierādījumi par cilvēktiesību pārkāpumiem, ko izdarījusi šī vienība.

“Pēc rūpīgas izskatīšanas Ukrainas 12.speciālo uzdevumu brigāde “Azov” izturēja ASV Valsts departamenta atbilstības pārbaudi Līhija likumam,” teikts Valsts departamenta paziņojumā.

Līhija likums aizliedz sniegt ASV militāro palīdzību un apmācību ārvalstu vienībām, kuras ir izdarījušas nopietnus cilvēktiesību pārkāpumus.

Brigāde “Azov”, kura saknes meklējamas galēji labējā un ultranacionālistiskā ideoloģijā, radās no bataljona, kas tika izveidots 2014.gadā, lai cīnītos pret Krievijas atbalstītajiem separātistiem Ukrainas austrumos.

Šī brigāde ir Ukrainas Nacionālās gvardes sastāvdaļa un vietējā mērogā tiek cildināta par aizsardzību pret Krievijas iebrukumu, īpaši Mariupolē, taču Krievijas prezidenta Vladimira Putina Kremlis to nosoda.

Lasiet arī: Galvenā Ukrainas atjaunošanas amatpersona atkāpjas no amata “sistēmisko šķēršļu” dēļ

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas