ASV ģenerālis: Krievijas armijas vadības struktūra ir labākajā gadījumā mulsinoša

ASV ģenerālis Marks Millijs (Mark Milley) norādījis, ka Krievijas armijas komandstruktūra ir labākajā gadījumā mulsinoša, raksta Politico.

Ģenerālis Millijs, komentējot jūnijā notikušo Jevgēņija Prigožina vadītās Vāgnera grupas dumpi, norādīja, ka Krievijas armijā valda haoss. Pēc dumpja izgāšanās grupējums nodevis ieročus Krievijas regulārajai armijai, un acīmredzot plāno izbeigt savu darbību Ukrainā. Millijs preses konferencē Pentagonā sacīja, ka dumpja izgāšanās un Prigožina došanās trimdā ir arī izjaukusi Krievijas armijas vadības struktūru.

Millijs norādīja: “Vadība un kontrole stratēģiskā līmenī noteikti ir labākajā gadījumā mulsinoša, un droši vien izaicinājumu pilna.”

Ģenerālis sacīja, ka

dumpja sekas un loģistikas problēmas, ievērojami virsnieku zaudējumi un vājā apmācība arī dod savu artavu morāles sairšanai

armijas rindās. Pēc viņa teiktā, krieviem bija vairāki mēneši, lai uzlabotu savu aizsardzību, izvietotu žogus un raktu tranšejas, tomēr Ukraina “lēni un apzināti” turpina virzību cauri frontes līnijai.

Līdz šim Kijivas panākumi ilgi gaidītajā preuzbrukumā ir nelieli, tomēr Millijs skaidroja, ka ukraiņu spēki taupa kaujas spējas, un labākie karavīri vēl nav nosūtīti uz fronti. Viņš paredzēja, ka cīņa būs ilga, smaga un asiņaina, tomēr tā esot tālu no izgāšanās.

Galvenais izaicinājums ukraiņiem ir mīnu lauki, kas neļauj ātri virzīties uz priekšu. Sabiedrotie koncentrējas uz Ukrainas nodrošināšanu ar aprīkojumu, lai tā varētu neitralizētu mīnas, kā arī spētu aizsargāties pret Krievijas uzbrukumiem no gaisa.

Millija teiktais saskan ar citas Pentagona amatpersonas, Kolina Kāla (Colin Kahl) teikto, ka

Ukraina vēl nav likusi lietā lielāko daļu sava kaujas potenciāla.

Kāls norādīja, ka Ukraina pārbauda Krievijas aizsardzības līnijas, lai atrastu vājās vietas: “Es domāju, ka patiesais pārbaudījums būs tad, kad tiks atrastas vai radītas vājās vietas, un tiks pārrautas krievu līnijas. Cik ātri viņi spēs paplašināt pārrāvumus ar pietaupīto kaujas spēku, un cik ātri krievi spēs reaģēt.”

Lasiet arī: Krievijā no amatiem atbrīvo spēcīgāko armijas vienību komandierus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas