ASV pārdos Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas HAWK atjaunošanai nepieciešamo aprīkojumu

ASV pārdos Ukrainai līdz 138 miljoniem ASV dolāru vērtu aprīkojumu HAWK pretgaisa aizsardzības sistēmu uzturēšanai un modernizācijai, lai palīdzētu aizsargāties pret Krievijas dronu un raķešu uzbrukumiem, otrdien, 9.aprīlī, sacīja ASV Valsts departamenta amatpersona, vēsta Reuters.

HAWK aprīkojuma nodošana Ukrainai notiek saskaņā ar prezidenta pilnvarām, kas

ļauj ārkārtas situācijās ātri piegādāt ASV aizsardzības resursus bez Kongresa apstiprinājuma.

Otrdienas ārkārtas militāro iekārtu tirdzniecības darījuma vērtība ir 138 miljoni ASV dolāru, norādīja amatpersona.

Lai gan Ukrainai ir beigušies daudzi ASV finansējuma avoti, Kijiva saņēma 300 miljonu ASV dolāru dotāciju ārvalstu militārajam finansējumam, kas ir daļa no nesen parakstītā ikgadējā aizsardzības izdevumu likumprojekta. Dotācijas nauda tiks izmantota, lai samaksātu par aprīkojumu, kas ietver inženiertehnisko aprīkojumu un integrāciju sakaru nodrošināšanai un HAWK ugunsdrošības vienību atjaunošanai.

Turklāt tiek pārdoti arī raķešu resertifikācijas elementi vecākām vienībām, instrumenti, testēšanas un atbalsta aprīkojums, rezerves daļas un citi.

HAWK pārtvērējraķešu pārdošana Ukrainai paredz aptuveni piecu ASV valdības darbinieku un 15 līgumslēdzēju pārstāvju brauciens uz Eiropu, lai apmācītu un palīdzētu ar apkopi.

ASV bruņotie spēki otrdien arī apstiprināja

tūkstošiem ieroču un vairāk nekā 500 000 munīcijas

nosūtīšanu Ukrainai, kas pirms vairāk nekā gada tika pārtvertas, kad Irāna tās sūtīja hutiešu spēkiem Jemenā.

CENTCOM pavēstīja, ka tas ietvēra vairāk nekā 5 000 AK-47 automātu, ložmetēju, snaiperu šautenes un granātmetēji, kā arī vairāk nekā 500 000 munīcijas.

Saskaņā ar CENTCOM datiem munīcija tika konfiscēta no četriem “bezvalstnieku” kuģiem, kurus no 2021.gada 22.maija līdz 2023.gada 15.februārim pārtvēra ASV jūras spēku kuģi un partneru spēki. Šos ieročus hutiešiem sūtīja Irānas Islāma revolucionāro gvardu korpuss, paziņoja CENTCOM.

Lasiet arī: NATO apņēmības pilna sūtīt Ukrainai vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu, bet nesniedz konkrētus solījumus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas