ASV uzbrūk Irānas atbalstītiem munīcijas objektiem Sīrijā

ASV veica divus gaisa triecienus Sīrijas austrumos, reaģējot uz 17.oktobrī sākto uzbrukumu sēriju ASV personālam Irākā un Sīrijā. Šie gaisa triecieni bija vērsti pret Irānas atbalstītajiem kaujinieku grupējumiem, ceturtdien, 26.oktobrī, žurnālistiem paziņoja augsta ranga aizsardzības amatpersona, ziņo Politico.

Amatpersona norādīja, ka objektus, uz kuriem tika veikti gaisa triecieni, izmanto vietējie kaujinieki, bet tos finansiāli atbalsta un aprīko Irāna, uzsverot, ka Irāna ir arī atbildīga par uzbrukumiem ASV spēkiem.

Saskaņā ar militārpersonas teikto, amerikāņu F-16 veica gaisa triecienus divām vietām Abu Kamalas tuvumā, no kurām viena bija ieroču noliktava, bet otra – munīcijas noliktava. Joprojām nav skaidrs, vai šajās vietās atradās irāņi.

Amerikāņu karavīri Sīrijā un Irākā šomēnes ir saskārušies ar 19 uzbrukumiem,

kuros bija iesaistīti vienvirziena droni un raķetes, kā rezultātā 21 karavīrs guva vieglus ievainojumus, no kuriem 19 tika diagnosticēta smadzeņu trauma, ceturtdien apstiprināja Pentagons.

Aizsardzības amatpersona uzsvērusi, ka ASV rīkojusies pašaizsardzības nolūkos, jo “mūsu spēkus Tuvajos Austrumos […] apdraud Irāna un Irānas atbalstītie kaujinieki”.

Irānas atbalstītie triecieni un amerikāņu atbildes reakcija notiek saistībā ar plašāku ASV militāro spēku palielināšanu reģionā, reaģējot uz 7.oktobra Hamās uzbrukumu Izraēlai. Sīrijā ir aptuveni 900 ASV karavīru, bet Irākā – 2 500.

Lasiet arī: VIDEO | Turcijas Erdogans apgalvo, ka Hamās nav teroristiska organizācija

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas