VIDEO | Turcijas Erdogans apgalvo, ka Hamās nav teroristiska organizācija

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans (Recep Tayyip Erdogan) uzrunājot savas valdošās AK partijas deputātus trešdien, 25.oktobrī, paziņoja, ka Hamās nav teroristiska organizācija, bet gan atbrīvošanas grupa, kas aizsargā palestīniešu zemi un tautu, ziņo Reuters.

Erdogans aicināja nekavējoties pārtraukt uguni starp Izraēlas un palestīniešu spēkiem un mudināja musulmaņu valstis sadarboties, lai panāktu ilgstošu mieru reģionā. 

Erdogans arī nosodīja Rietumu lielvalstis, kas paudušas atbalstu Izraēlas pasākumiem pret Hamās, sakot, ka “Rietumu izlietās asaras Izraēlai ir krāpšana”.

ASV, Izraēla, Eiropas Savienība, Kanāda, Austrālija un

citas valstis un organizācijas ir iekļāvušas Hamās teroristu organizācijas sarakstā.

Erdogana komentāri par Hamās izraisīja dažu NATO sabiedroto kritiku. Itālijas premjerministra vietnieks Mateo Salvīni (Matteo Salvini) tos raksturoja kā “nopietnus un pretīgus” un tie nepalīdzēšot deeskalēt konfliktu, kā arī paziņoja, ka ierosinās nosūtīt oficiālu protestu un izsauks Turcijas vēstnieku.

Turcija ir kritizējusi Hamās par 7.oktobrī Izraēlas dienvidos veikto darbību rezultātā cietušajiem civiliedzīvotājiem. Tomēr tā ir nosodījusi arī Izraēlas plašo kaujinieku kontrolētās Gazas joslas bombardēšanu, vienlaikus piedāvājot starpniecību konflikta risināšanā un sūtot humāno palīdzību.

Erdogans apsūdzēja Izraēlu Turcijas labo nodomu izmantošanā un atcēla plānoto braucienu uz Izraēlu saistībā ar notikumiem Gazā. Turcija jau iepriekš bija centusies uzlabot ilgstoši saspīlētās attiecības.

Lasiet arī: Turcijas parlaments var vilcināt Zviedrijas uzņemšanu NATO, pieļauj eksperts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas