Atbildes gājienā Krievija aizliedz desmitiem ES ziņu mediju

Krievijas Ārlietu ministrija otrdien, 25.jūnijā, paziņoja, ka tā Krievijā aizliedz piekļuvi vairākiem desmitiem Eiropas Savienības (ES) plašsaziņas līdzekļu, kas, pēc ministrijas teiktā, ir atbilde par to, ka ES maijā apturēja četru ar Kremli saistītu plašsaziņas līdzekļu darbību, kurus ES bija nodēvējusi par “ar Kremli saistītiem propagandas kanāliem” un maijā paziņoja, ka aizliegums attiecas uz “Voice of Europe”, ziņu aģentūru RIA un laikrakstiem “Izvestija” un “Rossijskaja Gazeta”, ziņo “Reuters”. 

Krievijas Ārlietu ministrija publicēja sarakstu ar 81 plašsaziņas līdzekli no 25 ES dalībvalstīm, kā arī ar Eiropas mēroga plašsaziņas līdzekļiem, kuru raidījumi vairs nebūs pieejami Krievijas teritorijā.

Tā apsūdzēja ES medijus “sistemātiskā neprecīzas informācijas izplatīšanā” par Krievijas karu Ukrainā.

Starp aizliegtajiem medijiem bija Francijas ziņu aģentūra “Agence France-Presse” (AFP), Austrijas valsts televīzijas kompānija ORF, Īrijas raidorganizācija RTE un Spānijas ziņu aģentūra EFE, kā arī daudzas citas nacionālās raidorganizācijas, laikraksti un izdevums “Politico”.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ES politiski motivētā vajāšana un Krievijas plašsaziņas līdzekļu aizliegumi likuši “Maskavai pieņemt samērīgus un atbilstošus pretpasākumus”.

Tā paziņoja, ka pārskatīs savu aizliegumu, ja ES atcels ierobežojumus RIA, “Izvestija” un laikrakstam “Rossijskaja Gazeta”, kurus tā uzskata par Krievijas valsts medijiem.

Lasiet arī: Ukraina kopā ar Moldovu uzsāks simboliskas sarunas par iestāšanos ES

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas