Atbildīgo nav gatavi nosaukt. Rīgā kavējas 210 miljonus eiro vērta ielu uzturēšanas iepirkuma rīkošana

Līgums par Rīgas ielu ikdienas uzturēšanas darbiem beidzas šogad, septembrī. 1.oktobrī būtu jāstājas spēkā nākamajam, kas darbotos piecus gadus – līdz 2029.gadam. Maksimālā līgumcena ir 210 miljoni eiro. Taču tik vērienīgam iepirkumam vēl nav pat izsludināts konkurss. Rīgas mērs Vilnis Ķirsis tikmēr atbildīgo nebija gatavs nosaukt vārdā, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījumsPanorāma“.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange “Panorāma” norāda: “Ja mēs izsludinām marta sākumā, varam atļauties tikai vienu pārsūdzību šī konkursa laikā. Un man jāsaka, mēs staigājam pa naža asmeni.” 

Lange stāsta, ka pašlaik neviens neņemas atbildēt, vai jauna līguma noslēgšana par ielu ikdienas uzturēšanas darbiem no 1. oktobra būs iespējama. Savukārt esošos līgumus pagarināt neesot iespējams. 

“Ārtelpas mobilitātes departamentam jāstrādā pie varianta B un jādomā kādi mazāki iepirkumi uz noteiktu laiku, kamēr mēs nonākam līdz rezultātam lielajam iepirkumam,” “Panorāma” teica Lange.

Tikmēr Rīgas domes koalīcijas opozīcija uzskata, ka iepirkuma organizēšana ir novilcināta un kavēšanās rada  priekšrocības tikai dažiem, bet neļaus ienākt jauniem tirgus dalībniekiem, piemēram, izslēdzot iespējamus ārvalstu investorus, kas īsā laika termiņa dēļ nevarēs sagatavoties.

“Šobrīd principā tas nozīmē, ka neviens tirgus dalībnieks no jauna Rīgā nevar ienākt,” LTV atzīmē “Progresīvo” Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs. Viņš atzīmē: “Tas ir vērienīgākais iepirkums, kāds Rīgā ir bijis, cik es atceros.”

Arī biedrība “Sabiedrība par atklātību “Delna””, raidījumam uzsver, ka konkurss par tik lielu iepirkumu bija jārīko jau pērnā gada vasarā.

 

Lasiet arī: Publicēti Rīgas domes lēmumi un shēmas par vairāku ielu pārdēvēšanu.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas