Atkāpusies Kustība «Par!» valde un priekšsēdētājs

Partijas Kustība «Par!» valdes priekšsēdētājs un valde 4.oktobrī atkāpusies no saviem amatiem, skaidrojot to ar atbildības uzņemšanos par 14.Saeimas vēlēšanu rezultātiem.

Kā norāda partijā, valdes locekļi turpinās pildīt savus pienākumus līdz ārkārtas kongresam, kas tiks sasaukts 3.decembrī. Plānots, ka kongresā tiks ievēlēta jauna valde, jauns priekšsēdētājs un pieņemti lēmumi par partijas stratēģiju nākošajiem četriem gadiem.

Līdz šim Kustība «Par!» valdes priekšsēdētājs bija Daniels Pavļuts, savukārt partijas valdi pārstāvēja – Laima Geikina, Mārtiņš Šteins, Uldis Dūmiņš, Uldis Zupa, Dace Bluķe, Pēteris Bethers, Marija Golubeva, Vita Anda Tērauda, Inese Voika, Miks Celmiņš un Pēteris Viņķelis.

Kā norāda partijā, līdz tā līdz tam tiks izvērtēta darbība pēdējos četrus gadus, vēlēšanu rezultāti,

kā arī partiju apvienības Attīstībai/Par! darbība un tās turpmākā nākotne.

Valde uzskata, ka Kustībai «Par!» ceļš Latvijas sabiedriskajā un politiskajā dzīvē ir jāturpina. «Tam nepieciešami organizatoriski, finansiāli un reputācijas resursi,» norāda partija.

Kā BNN iepriekš ziņoja, partiju apvienība Attīstībai/Par! 14.Saeimas vēlēšanās nesaņēma pietiekami lielu sabiedrības atbalstu, iegūstot vien 4,97% jeb 45 452 balsstiesīgo atbalstu, tādējādi nepārvarot piecu procentu barjeru. Savukārt 13.Saeimā Attīstībai/Par! ieguva 12,04% jeb 101 685.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas