Baidens noraida pieaugošo spiedienu izstāties no cīņas un sola palikt “līdz beigām”

ASV prezidents Džo Baidens (Joe Biden) trešdien, 3.jūlijā, sazinoties ar kampaņas komandu un tiekoties ar demokrātu likumdevējiem un gubernatoriem, atkārtoti apliecināja savu apņemšanos piedalīties 2024.gada prezidenta vēlēšanās, tādējādi noraidot aicinājumus izstāties no kampaņas pēc pagājušajā nedēļā neveiksmīgi aizvadītajām debatēm, ziņo “Reuters”.

Pēc debatēm divas nacionālās aptaujas liecināja, ka Baidena izredzes pret Donaldu Trampu (Donald Trump) ir pasliktinājušās.

Prezidents pēc debatēm sacīja, ka bijis noguris un Baltais nams paziņoja, ka viņš debašu laikā bijis saaukstējies.

Zvana laikā ar satraukto kampaņas komandu Baidens stingri norādījis, ka neatkāpsies,

un atsevišķā e-pastā atbalstītājiem Baidens sacīja, ka “neviens mani neizstums” un “es nekur nepazudīšu” un atkārtoti apliecinājis savu apņemšanos turpināt cīņu par prezidenta amatu “līdz beigām”, mudinot atbalstītājus “ieguldīt pāris dolārus”, lai 5.novembrī gaidāmajās vēlēšanās palīdzētu uzvarēt viņa republikāņu sāncensi, norādīja divi avoti.

Prezidents trešdienas vakarā virtuāli un klātienē tikās ar 24 demokrātu gubernatoriem un Vašingtonas mēru, lai pārliecinātu viņus, ka viņš ir gatavs uzņemties partijas līdera lomu pēc neveiksmīgā snieguma debatēs.

Tikai trīs no gubernatoriem – Ņujorkas, Minesotas un Merilendas – pēc tam tikās ar žurnālistiem, solot atbalstīt Baidenu pēc, viņuprāt, godīgas diskusijas par viņa slikto sniegumu pagājušās nedēļas debatēs.

Merilendas gubernators uzsvēra demokrātu lojalitāti Baidenam, savukārt Minesotas gubernators atzina Baidena slikto sniegumu debatēs, bet apstiprināja, ka viņš ir piemērots amatam.

Trešdien notikušajā Pārstāvju palātas demokrātu sarunā Arizonas un Masačūsetsas pārstāvji mudinājuši Baidenu izstāties no cīņas, ņemot vērā bažas par viņa vecumu un potenciālo zaudējumu Trampam.

“Diemžēl realitāte ir tāda, ka pašreizējā situācija, visticamāk, atnesīs mums prezidentu Trampu,” savā paziņojumā sacīja Masačūsetsas pārstāvis Sets Moltons (Seth Moulton). “Prezidents Baidens nekļūs jaunāks.”

Arī lielākais ziedotājs Rīds Heistingss (Reed Hastings) aicinājis Baidenu atkāpties.

Uz jautājumu, vai Baidens apsver iespēju atkāpties no amata, Baltā nama preses sekretāre Karīna Žana-Pjēra (Karine Jean-Pierre) trešdien atbildēja: “Nekādā gadījumā.”

Kā viņa potenciālā aizstājēja atbalstu ir guvusi viceprezidente Kamala Harisa (Kamala Harris).

Tiek apspriests, ka daži no gubernatoriem – Mičiganas, Kalifornijas, Ilinoisas, Pensilvānijas un Kentuki, kuri trešdien tikās ar Baidenu un bieži organizē kampaņas viņa vārdā, – varētu būt potenciālie pretendenti, ja spiediens atkāpties palielinātos.

Trešdien “Wall Street Journal” aptauja liecināja, ka Tramps ir priekšā Baidenam 48% pret 42%, un “New York Times/Siena” aptaujā Trampa pārsvars palielinājās līdz 49% pret 43%.

Lasiet arī: VIDEO | Demokrāti satraucas par Baidena sniegumu ASV prezidenta vēlēšanu debatēs

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas