Bartaševičs ar domubiedriem sola veidot jaunu politisko spēku

No partijas Saskaņa izslēgtais Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kā arī līdzšinējie sociāldemokrātiskās partijas (SDP) Saskaņas biedri Andrejs Klementjevs, Jekaterina Ivanova un Karina Bartkeviča paziņojuši par jauna politiskā spēka veidošanu.

Viņi grasoties veidot kreisi centrisku politisku partiju, kas «konsekventi aizstāvēs visas Latvijas iedzīvotāju intereses, nešķirojot «savējos» un «svešiniekos», turpinot aktīvi iestāties par sociālekonomiskajām, kultūras, valodas un reliģiskajām tiesībām».

Iniciatīvas grupas paziņojumā teikts: «Mums, SDP Saskaņa Rēzeknes valstspilsētas, Rēzeknes un Ludzas novadu teritoriālo nodaļu biedriem, pašreizējā situācija ir pilnīgi nepieņemama. Tāpēc mēs paziņojam par neuzticēšanos partijas vadībai un izstājamies no SDP Saskaņa».  

Tagad tikšot gatavota partijas programma, lai aprīlī sanāktu uz dibināšanas kongresu.

Paziņojumu parakstījuši kopumā seši no astoņiem Rēzeknes pilsētas domes deputātiem, visi seši Rēzeknes novada un viena Ludzas novada deputāte, kas ievēlēti no Saskaņas saraksta. Jau ziņots, ka pēc Rēzeknes domes priekšsēdētāja Bartaševiča izslēgšanas no Saskaņas, šo partiju nolēmuši pamest vēl ap 120 biedri no Rēzeknes pilsētas un novada un Ludzas novada, vēstīja Latvijas Televīzija.

Bartaševičs otrdienas, 7.februāra, vakarā rīkoja sanāksmi ar saviem līdzšinējiem partijas biedriem no Rēzeknes, Ludzas un Balvu novadiem, lai lemtu par turpmāko politisko rīcību. Pamest Saskaņu esot nolēmuši visi sanāksmes apmeklētāji. Rēzeknes pilsētgalva LTV teica, ka plānojot tuvāko divu mēnešu laikā dibināt jaunu kreisi centrisku partiju. Bartaševičs atzina, ka aicinās Daugavpils mēru Andreju Elksniņu jauno politisko spēku veidot kopā.

Savukārt nesen Saskaņu pametušais Elksniņš pašlaik neapsverot sadarbību ar Bartaševicu jaunas partijas dibināšanā. «Loģiski, ka pēc izslēgšanas no Saskaņas Bartaševičs plāno savu politisko nākotni, bet mana prioritāte ir un paliek veidot Daugavpils partiju, Šādas pilsētu partijas jau ir pierādījušas, ka spēj gūt labus panākumus pašvaldību vēlēšanās – kā tas notika Liepājā un Valmierā,» sacīja Latvijas otras lielākās pilsēas pašvaldības vadītājs.

Rēzeknes pilsētas domes opozīcijas deputāti gatavo iesniegumu, lai sarīkotu balsojumu Alksandra Bartaševiča gāšanai no pašvaldības priekšsēdētāja amata. «Mēs gan esam tikai pieci, un viņi ir astoņi, bet tā būtu nostājas paušana par domes priekšsēdētāja, es teiktu, pretvalstisko rīcību,» teica Ināra Groce (VL/TB/LNNK/ZP/JV/LRA/LP). 

Arī domnieks Jānis Zeltiņš (P) apliecināja, ka opozīcijas deputāti apsprieduši šādu iespēju: «Lai gan esam mazākumā, ceru, ka pārējie deputāti varētu ieklausīties un pieņemt pareizu lēmumu.» Valdošo koalīciju veido astoņi deputāti, kuri tika ievēlēti no partijas Saskaņa saraksta. Vēl nav oficiāli zināms, vai visi no šī saraksta ievēlētie paliks lojāli Bartaševičam pēc viņa izslēgšanas.

Lasiet arī: No Saskaņas izslēdz Rēzeknes pašvaldības vadītāju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas