Belgorodā noticis uzbrukums FSB ēkai

Krievijas pilsētā Belgorodā, kas atrodas netālu no Ukrainas robežas, pirmdienas, 22.maija, vakarā ir noticis uzbrukums Federālā drošības dienesta (FSB) ēkai, un par to vēsta vairāki Telegram kanāli.

Uzbrukums noticis pēc pulksten vienpadsmitiem vakarā. Pēc visa spriežot, uz FSB ēkas no drona nomestas sprāgstvielas, ziņo prokremliskais kanāls Readovka. Tas vēsta, ka uz jumta redzami dūmi un ieradušies ugunsdzēsēji. Informāciju par šādu uzbrukumu apstiprina arī cits Kremli atbalstošais kanāls Ribarj, piebilstot, ka

uzbrukts arī Iekšlietu ministrijas vietējās pārvaldes ēkai.

Jau vēstīts, ka Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde pirmdien paziņoja, ka Ukrainas pusē karojošo Krievijas pilsoņu leģions Krievijas brīvība un Krievu brīvprātīgais korpuss veic operāciju Krievijas Belgorodas apgabala teritorijā, lai izveidotu “drošības zonu Ukrainas civiliedzīvotāju aizsardzībai”.

Tiek ziņots, ka šo bruņoto formējumu dalībnieki iegājuši divos ciemos, savukārt Belgorodas apgabala varasiestādes izsludinājušas pretterorisma operāciju [ar nosaukumu “Ēdelveiss”].

Britu raidorganizācija BBC vēsta: Belgorodas apgabala gubernators otrdienas, 23.maija rītā, ir paziņojis, ka “attīrīšana no diversantiem” turpinās un ka pretgaisa aizsardzība virs pilsētas un tās apkārtē notriekusi bezpilota lidaparātus. Pierobežas Graivoronas rajonā astoņi civilisti apšaudēs ir ievainoti, turpinās iedzīvotāju evakuācija no kauju zonas.

Lasiet arī: Krievija cīnās ar sabotieru grupām Belgorodā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas