Krievija cīnās ar sabotieru grupām Belgorodā

Krievija paziņojusi, ka cīnās ar ukraiņu sabotieru grupām, kas nākot pāri robežai, tomēr Ukrainas valdība norāda, ka nekārtības rīko krievu opozīcija, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs informējis, ka Ukraiņu sabotieru grupa esot ienākusi Krievijas teritorijā, bet tā esot atvairīta. Tikmēr Ukrainas medijs Hromadske atsaucās uz Ukrainas izlūkdienestiem un norādīja, ka par uzbrukumiem ir atbildīgas divas Krievijas opozīcijas grupas, kuras veido Krievija spilsoņi – Krievijas Brīvības leģions un Krievijas Brīvprātīgo korpuss.

Gladkovs sacīja, ka sprādzienā ievainoti vismaz astoņi cilvēki, bojātas trīs dzīvojamās un viena administratīvā ēka. Viņš arī pastāstīja, ka liela daļa vietējo iedzīvotāju devušies prom, un pilsētā sākta pretterorisma operācija, ierobežota pārvietošanās un saziņa.

Ukrainas prezidenta padomnieks sacīja, ka

Kijiva ar interesi vēro notiekošo, tomēr tai neesot nekāda sakara ar sabotieriem.

Krievijas Brīvprātīgo korpuss pirmdienas, 22.maija, pēcpusdienā publicēja video, kurā redzams kaujinieks, kas aplūko it kā pārņemtu bruņumašīnu. Citā video redzams, kā korpusa kaujinieki vada bruņumašīnu pa lauku ceļu.

Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs informēja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins esot informēts un devis rīkojumu padzīt sabotierus.

Telegram kanālā Baza, kas tiek saistīts ar Krieivjas drošības dienestiem, publiskota informācija, ka redzamas cīņas pazīmes ap trīs apdzīvotām vietām gar galveno ceļu, kas ved no Ukrainas Krievijā. Vairāki ciemati palikuši bez elektrības un ūdensapgādes.

Tikmēr Krievija turpina intensīvus uzbrukumus, tostarp raķešu triecienus, Ukrainā. Vismaz 12 apdzīvotas vietas Bahmutas apkaimē smagi apšaudītas.

Ukrainas armijas austrumu grupējuma pārstāvis Serhijs Čerevatijs televīzijai sacīja: “Iepriekšējas 24 stundās Ukrainas karavīri progresējuši, pavirzoties 250 – 400 metrus uz priekšu flangos un nostiprinot pozīcijas. Pat tad, ja virzība ir pakāpeniska, labāk, ja tā ir kārtīgi izplānota.”

Lasiet arī: FOTO un VIDEO| Ziņo par krievu brīvprātīgo militāru operāciju Krievijas iekšienē

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas