BNN pēta | Basketbola spēlē Lembergs gozējas vienā rindā ar valdības pārstāvjiem

Latvijas  vīriešu basketbola izlases spēli  pret Slovākijas valstsvienību, sēžot pirmajā rindā teju vai līdzās valdības pārstāvjiem un Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam, svētdien, 25.februārī,  Arēnā “Rīga” vēroja arī ASV sankcionētais un jau otrajā tiesu instancē smagos koruptīvos noziegumos par vainīgu atzītais Aivars Lembergs.

Praktiski līdzās cilvēkam, par kuru ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles birojs norādījis, ka viņš kontrolē organizācijas caur politiskajām partijām un korumpētiem politiķiem, bija redzama izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Jānis Reirs (JV), bijušais Latvijas valsts prezidents, LBS prezidents Raimonds Vējonis un pašreizējais Latvijas valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Lai noskaidrotu, kā šāda situācija bija iespējama un vai Aivaru Lembergu vērot spēli  ielūgusi “Latvijas Basketbola savienība”, BNN sazinājās ar LBS prezidentu Raimondu Vējoni.

“Mēs dodam ielūgumus basketbola klubiem un kam viņi tos nodod tālāk, tas mūs neinteresē.

Mums ir noteiktas kvotas, cik biļešu iedodam katram no klubiem, lai viņi savus cilvēkus var aicināt uz spēli. Ielūgumus dodam arī saviem sadarbības partneriem un bijušajiem spēlētājiem, bet kā viņi tos sadala tālāk, mēs nezinām,” skaidro Vējonis.

LBS prezidents arī norāda – ja BK “Ventspils” bija iedalītas biļetes pirmajā rindā un viņi tālāk šo ielūgumu nodeva Aivaram Lembergam, tas nav nekāds brīnums. “Lembergs vienmēr bijis saistīts ar basketbolu, viņš bijis BK “Ventspils” dibinātājs un tas, ka viņš iet uz spēlēm, ir OK.”

Raimonds Vējonis arī uzsver, ka biļetes tieši pie laukuma ir iespēja nopirkt katram un neizslēdz iespēju, ka Lembergs šo biļeti ir nopircis, bet tas, ka šī vieta atradusies netālu no Valsts prezidenta un citu augstu valsts amatpersonu sēdvietām, ir tikai sakritība. “Šīs biļetes ir dārgas, 200 eiro, bet tās var nopirkt. Biļetes, kuras iedodam kā ielūgumus, mēs izņemam laukā, bet pārējās ir nopērkamas. Kas tās iegādājas, to jau mēs nezinām.”

Taujāts, vai tādā gadījumā nav zināmu drošības risku, Raimonds Vējonis atbild noliedzoši un saka: “Mēs jau tur bijām, arī apsardze bija”.   

Aivars Lembergs pirmajā rindā

 

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas