Bolt ierobežo pārgalvīgus skrejriteņu braucējus

Lai veicinātu pārgalvīgo elektroskrejriteņu lietotāju ātrāku paradumu maiņu un drošu pārvietošanos, transporta pakalpojumu platforma Bolt ieviesa jaunu drošības funkciju – pārgalvīgas braukšanas rādītāju.

Uzņēmums turpmāk ierobežos to “nelielo daļu” iznomāto skrejriteņu lietotāju, kuri regulāri turpina pārvietoties bezatbildīgi, teikts Bolt izplatītajā mediju paziņojumā.

Turpmāk ikvienam Bolt skrejriteņa lietotājam, kurš veicis vismaz piecus braucienus, tiks mērīts pārgalvīgas braukšanas rādītājs. Ja rādītājs būs negatīvs, lietotājs sākumā saņems paziņojumu lietotnē kopā ar izglītojošu informāciju par to, kādus ieradumus braucējam vajadzētu mainīt drošības uzlabošanai. Ja pēc iepazīšanās ar izglītojošajiem materiāliem turpmāko piecu braucienu laikā lietotāja braukšanas sniegums neuzlabosies, tiks samazināts lietotāja maksimālais skrejriteņa braukšanas ātrums līdz 15 km/h.

Ja tomēr pēc šī ierobežojuma braucējs turpinās apdraudēt savu un citu drošību,

uz vienu nedēļu tiks ierobežota lietotāja piekļuve Bolt skrejriteņiem.

Pēc nedēļas lietotājam piekļuve tiks atjaunota. Taču, ja, atsākot lietot uzņēmuma skrejriteņus, lietotājs turpinās braukt bezatbildīgi, ierobežojumi tiks piemēroti atkārtoti tādā pašā kārtībā. Lietotāji, kuri savus braukšanas paradumus uzlabos, varēs braucienus turpināt bez ierobežojumiem.

Pārgalvīgas braukšanas rādītājs sniedz iespēju izmērīt, analizēt un izvērtēt skrejriteņu lietotāju uzvedību un rīcību brauciena laikā, kā arī noteikt bīstamas situācijas un drošības pārkāpumus, ņemot vērā plašu skrejriteņa sensoru klāstu. Tostarp, braukšanu divatā uz viena skrejriteņa, strauju bremzēšanu, izslīdēšanu un sadursmi, kā arī nepiemērotu skrejriteņu novietošanu, tajā skaitā – to novietošanu aizlieguma zonās.

Mērot skrejriteņa lietotāja pārgalvīgas braukšanas rādītāju, tiek ņemti vērā arī nepareiza skrejriteņa novietošanas sensora dati. Vienmēr, pabeidzot braucienu ar skrejriteni, svarīgi pārliecināties, ka skrejritenis ir novietots tā, lai tas netraucētu pārvietošanos, neradītu bīstamas situācijas un neērtības citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, tiek atgādināts uzņēmuma mediju paziņojumā.

Taču tajā tiek arī atzīts, ka ne vienmēr neapdomīgi novietotais vai apgāztais skrejritenis ir radies pēdējā skrejriteņa lietotāja brauciena rezultātā. Novērojams, ka bieži vien to izdara garāmgājēji, tāpēc skrejriteņu iznomātājs skaidro, ka ir ieinteresēts stiprināt pareizu skrejriteņu novietošanas kultūru, izglītojot sabiedrību kopumā.

Tāpēc tagad, paceļot apgāzušos skrejriteni un novietojot to atpakaļ stāvus pozīcijā,

skrejritenis pateiks šim cilvēkam “Paldies!”,

tādejādi “novērtējot ikviena garāmgājēja rīcību pareizas skrejriteņu novietošanas kultūras uzlabošanā”. Paceļot apgāzušos skrejriteņus, ikviens satiksmes dalībnieks var paaugstināt drošību uz ielām, kā arī samazināt negadījumu rašanās iespējamību.

Paziņojumā Bolt atgādina, ka ir lielākais mikromobilitātes rīku nodrošinātājs Eiropā – tā mikromobilitātes pakalpojumi pieejami 25 valstīs, 260 pilsētās.  

Lasiet arī: Jau šovasar – stingrākas prasības elektroskrejriteņu lietošanā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas