Braukšana reibumā virs 1,5 promilēm. Svētku laikā aizturēti daudz dzērājšoferi

Aizvadītājās svētku brīvdienās aizturēti 52 dzērājšoferi, intervijā LTV raidījumam “Rīta panorāma” teica Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Svētku laikā aizturēti 52 vadītāji, no kuriem 38 gadījumos reibums pārsniedza 1,5 promiles.

Svētku brīvdienās uz ceļiem notikuši trīs traģiski satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā trīs personas.

Jau ziņots, ka  Ziemassvētku dienā Latvijā reģistrēti 96 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā divi un cieta vēl septiņi cilvēki,  informēja Valsts policija.
 
Otrdien, 26.decembrī, ap plkst.18.30 uz Ventspils šosejas, pie Ozolpils, kāds vīrietis ar automašīnu “Nissan X Trail” ierobežotas redzamības apstākļos notrieca gājēju, pagaidām nenoskaidrotu vīrieti, kurš pārvietojās par ceļa braucamo daļu. Cietušais no gūtajām traumām mira notikuma vietā.
 
Savukārt ap plkst.17 Gulbenes novada Litenes pagastā, uz ceļa uz Alūksni, saskrējās divu vīriešu vadītas vieglās automašīnas “VW” un “Mitsubishi”, kas bija iebraukusi pretējā braukšanas joslā. Notikuma vietā no gūtajām traumām mira “Mitsubishi” vadītājs, bet “VW” pasažiere ar traumām nogādāta ārstniecības iestādē.
 

Pirmdien trīs cietušie reģistrēti avārijās Zemgalē, bet pa diviem – Rīgas reģionā un Vidzemē. Divi no cietušajiem bija gājēji.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 13 vadītājus: četrus – Latgalē, pa trim – Rīgas apkārtnē un Zemgalē, divus – Vidzemē, bet vienu – Kurzemē. Desmit aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 203 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 46 autovadītāji, Kurzemē – 50, Vidzemē – 48, Latgalē – 39, bet Zemgalē – 20 autovadītāji. Savukārt trīs vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija šonedeļ noformējusi vairāk nekā 445 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Tāpat BNN jau ziņoja, ka svētku laikā,  līdz pat 2.janvārim, policija papildus ikdienas satiksmes kontrolei iespēju robežās rīkos dažādas pārbaudes.

Īpašu uzmanība tiks pievērsta konkrētiem satiksmes apdraudējumiem, uzsvaru liekot uz to, lai autovadītāji nebrauc pie stūres reibumā. Tāpat tiks pārbaudīta drošības jostu lietošana un tas, vai mazākie pasažieri tiek pārvadāti droši.

POLICIJA UZSVER, KA LĪDZCILVĒKU ATTIEKSMEI VAR BŪT IZŠĶIROŠA NOZĪME NELAIMES NOVĒRŠANĀ,

tāpēc likumsargi aicina ikvienu reaģēt uz gadījumiem, kad autovadītājs mēģina vadīt transportlīdzekli alkohola reibumā.

Mainīgo laikapstākļu dēļ ceļi svētku laikā var būt apledojuši, tādēļ policija vērš autovadītāju uzmanību, ka jāizvēlas laikapstākļiem un ceļa segumam atbilstoša braukšanas maniere – jābrauc prātīgi un nesteidzīgi, kā arī jāievēro droša distance no priekšā braucošās automašīnas.

Lasiet arī: Vēl 174,7 miljonus eiro. Rail Baltica projektam atvēl ievērojamas summas no 2024.gada budžeta

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas