Brensona uzņēmums Virgin Orbit atlaiž lielāko daļu darbinieku

Britu miljardiera sera Ričarda Brensona (Richard Brenson) satelītu palaišanas uzņēmums Virgin Orbit nav spējis piesaistīt jaunas investīcijas un plāno atlaist 85% darbinieku, raksta britu raidorganizācija BBC.

Uzņēmums uz nenoteiktu laiku pārtrauks darbību. Tas paziņots dažas nedēļas pēc tam, kad Virgin Orbit apturēja darbu, lai sakārtotu finanses. Gada sākumā izgāzās ekstravagantā miljardiera uzņēmuma plāns veikt pirmo satelīta palaišanu no Lielbritānijas. Ceturtdien, 30.martā, uzņēmuma akciju vērtība Ņujorkas biržā samazinājās par 44%.

Iesniegumā regulatoram Virgin Orbit norādījis, ka lēmums pieņemts, lai samazinātu izmaksas laikā, kad uzņēmums nespēj nodrošināt saprātīgu finansējumu.

Atlaišana skars 675 darbiniekus visos uzņēmuma līmeņos.

Brensona investīciju uzņēmums Virgin Investments ieguldījs 10,9 miljonus dolāru, lai segtu Virgin Orbit izmaksas, kas saistītas ar kompensāciju izmaksu un citiem atlaišanas izdevumiem. Sagaidāms, ka kopējās izmaksas būs ap 15 miljoniem dolāru.

Virgin Orbit vadītājs Dens Hārts (Dan Hart), tiekoties ar darbiniekiem, esot norādījis, ka šajā situācijā jāpieņem skarbi un sāpīgi lēmumi.

Virgin Orbit dibināts 2017.gadā, un ir daļa no Brensona biznesa impērijas. Uzņēmums ražoja raķetes, kas paredzētas nelielu satelītu palaišanai. Janvārī notika mēģinājums palaist pirmo satelītu no Lielbritānijas zemes, bet misija cieta neveiksmi. Raķetei izdevās nogādāt satelītu vajadzīgajā augstumā, bet uzreiz pēc tam tas nokrita. Misija tika uzskatīta par nozīmīgu pakāpienu Lielbritānijas kosmosa izpētes sfērā.

Marta sākumā Virgin Orbit ziņoja par darbības pārtraukumu, un cerēja, ka varēs drīzumā ziņot par darba atsākšanu.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas