Britu izlūki: Kremlī rada nemieru sliežu spridzināšana Krimā

Okupētajā Krimā netālu no Simferopoles ceturtdien, 18.maijā notikušais incidents, kad saspridzināto sliežu dēļ no sliedēm noskrēja kravas vilciens ar labību, Kremlī Krimas jautājumā radīs vēl lielāku nemieru par Krievijas nespēju okupētajā Ukrainas pussalā aizsargāt svarīgāko infrastruktūru, teikts britu izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.

Ceturtdien netālu no Simferopoles no sliedēm noskrēja vilciens, nobloķējot vienīgo dzelzceļa savienojumu ar Sevastopoles ostu, kur bāzējas Krievijas Melnās jūras flote.

Dzelzceļa vadība skaidroja, ka tas noticis “nepiederošu personu iejaukšanās dēļ”.

Krievija ātri saremontēs līniju, bet incidents novedīs pie piegāžu pārrāvumiem, iespējams, apgrūtinot arī tādu ieroču piegādi kā spārnotās raķetes Kalibr piegādi Melnās jūras flotei, norāda britu izlūki.

“Katra sabotāža šajā sensitīvajā sfērā vēl vairāk pastiprinās Kremļa satraukumu par savām spējām aizsargāt citu svarīgo infrastruktūru Krimā. Pussalai joprojām ir vitāli svarīga psiholoģiskā un materiāli tehniskā loma Krievijas pret Ukrainu izvērstā kara atbalstam,” teikts ziņojumā.

Nākamajā dienā pēc incidenta pie Simferopoles parādījās informācija, ka naktī uz piektdienu Krimā Džankojas rajonā pie Solone Ozero stacijas nogāzies lidrobots.

Sliedēm bojājumi nav nodarīti, bet satiksmi nācies apturēt, vēstīja Krievijas Telegram kanāls.

Lidrobota nogāšanās vietā ir daudz atlūzu. Šobrīd tur strādā spridzekļu speciālisti.

Lasiet arī: Erdogana sāncensis sola atbrīvot Turciju no patvēruma meklētājiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas