Brīžiem gaidāms sniegs, slapjš sniegs, kas pāries lietū

Visas nedēļas garumā laiks būs mākoņains un pelēcīgs. Ceturtdiena, 14.decembris, aizritēs mierīgi – vietām gaidāms neliels sniegs, piekrastē arī slapjš sniegs, informē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Rīta stundās, dominējot lēnam vējam, atsevišķos rajonos redzamību pasliktinās migla. Naktī gaiss atdzisīs līdz 0…-5 grādiem, vietām var būt vēl nedaudz aukstāk, turpretī dienā, lai gan gaisa temperatūra daudzviet saglabāsies līdzīga kā naktī, jūras piekrastē tā jau var sasniegt +1 grādu atzīmi.

Tālākajās dienās brīžiem gaidāms sniegs, slapjš sniegs, kas pāries lietū. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas nedēļas nogalē iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem un pastiprināsies, kļūstot brāzmaināks.

Sinoptiķi norāda, ka brīvdienās Baltijas reģionu no rietumiem sasniegs ciklons ar siltāku gaisa masu, kā ietekmē atkusnis visā Latvijā pastiprināsies – ja piektdien un naktī uz sestdienu gaiss daudzviet nebūs siltāks par +2…-4 grādiem, tad jau sestdien diennakts gaišajās stundās kļūs siltāks, kad termometra stabiņš lielā valsts daļā pakāpsies līdz 0…+5 grādu atzīmei. Visstraujāk sniega sega kusīs Kurzemē, sevišķi teritorijās piekrastes tuvumā, kur daudzviet gaisa temperatūra būs pozitīva ne tikai dienās, bet arī naktīs.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē gaidāmi līdzīgie laika apstākļi – daudzviet līs, pūtīs brāzmains vējš un kā dienās, tā arī naktīs lielākajā valsts daļā gaisa temperatūra pieturēsies virs 0 grādu atzīmes.

Lasiet arī: Nedēļas piektajā dienā maksa par vizīti pie ģimenes ārsta varētu būt 30-40 eiro
 
Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas