Bulgārijas Melnās jūras kūrortā atrasts Krievijas drons

Bulgārijas Aizsardzības ministrija nosūtījusi speciālu vienību, lai pārbaudītu un deaktivizētu dronu, kas nesa sprāgstvielu svētdienas, 17.septembra, vakarā tika atrasts Melnās jūras kūrortpilsētā Tjuļenovā, vēsta Reuters.

“Mēs noteikti varam pieņemt, ka tas [drons] ir saistīts ar karu, ko Krievija uzsāka pret Ukrainu,” žurnālistiem sacījis aizsardzības ministrs Todors Tagarevs.

 

Policija svētdienas vakarā norobežojusi teritoriju un ierobežojusi piekļuvi vietējo restorānu terasēm Tjuļenovas pilsētā, teicis Šablas pašvaldības mērs Marians Žečovs, apstiprinot, ka drons ticis atrasts uz klintīm netālu no pietauvotām laivām, un raksturojis to kā

“lidaparātu ar standarta munīciju”.

Joprojām nav skaidrs, vai drons nokritis no gaisa vai to krastā atskalojušas jūras straumes. Nova.bg vēsta, ka liecinieki ziņojuši, ka drons bija aptuveni trīs līdz 3,5 metrus garš un tam bija pievienots konteiners ar sprāgstvielām.

Pagājušajā nedēļā pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainas Donavas ostām pāri robežai Rumānijā tika atrasti drona fragmenti. Gan Rumānija, gan Bulgārija ir NATO dalībvalsts.

Tjuļenovas kūrorts atrodas 70 kilometrus uz dienvidiem no Rumānijas robežas, pāri Melnajai jūrai no Krimas pussalas.

Lasiet vairāk: VIDEO | Izskanot baumām, ka Čečenijas līderis Kadirovs ir smagi slims vai miris, viņa sociālajos tīklos parādās video

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas