Bunkus nošaušanā apsūdzētais sākumā sadarbojies un pat atbrīvots, vēsta De facto

Latvijas Televīzijas analītiskais raidījums De facto ziņo par dīvainībām saistībā ar tiesas prāvu, kurā izskata iespējamo maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības uzkūdītāju lietu. Ir atklājies, ka iespējamais šāvējs ticis atbrīvots no ieslodzījuma.

Šī prāva patlaban norit Rīgas pilsētas tiesā, un apsūdzība ir celta uzņēmējiem Mihailam Uļmanam un Aleksandram Babenko [Mego veikalu tīkla lielākais īpašnieks], kā arī iespējamajam Bunkus slepkavam  – Krievijas pilsonim Viktoram Krivošejam. 

De facto norāda: kādā Krievijas kriminālziņu portālā ir noplūduši kriminālprocesa dokumenti, kuru autentiskumu neapšauba lietas dalībnieki. Tajos atklājas, ka Krivošejs sākotnēji vainu noziegumā atzinis. Viņš nesaņēmis visu apsolīto samaksu, tādēļ 2022.gada pavasarī no Maskavas atgriezās Rīgā, lai parādu atgūtu, un tika aizturēts.

Pie Krivošeja atrada rakstisku atzīšanos, ko viņš

nēsāja līdzi, gaidot, ka viņu pašu nogalinās.

Tāpat viņš bija tālrunā ierakstījis video ar nozieguma aprakstu. Raidījums vēsta: noprotams, ka Krivošeja un policijas sadarbībā tika ierakstīta saruna, kurā Babenko pieminēja maksājumus iespējamajam slepkavības organizatoram – pērn nogalinātajam Genādijam Vaļaginam. Taču dažus mēnešus vēlāk Krivošejs krasi mainīja nostāju un sāka noliegt iepriekšējās liecības.

Savukārt izmeklēšanas tiesnese Anastasija Pasjuga pērnajā rudenī atbrīvoja Krivošeju no apcietinājuma. De facto norāda, ka šis

lēmums izsaucis neizpratni

“atsevišķu tiesībsargājošo iestāžu darbinieku” vidū. Tiesnese raidījumam skaidro: “Netika konstatēts, ka attiecīgajā kriminālprocesa stadijā tikai un vienīgi apcietinājums var novērst izvairīšanās risku un pirmstiesas izmeklēšanas traucēšanas risku.”

Valsts apsūdzības uzturētājs, prokurors Aldis Lasmanis žurnālistiem teica, ka “par laimi, persona neatstāja valsti, izdarīja citu noziedzīgu nodarījumu tajā laikā, un mums bija pamats apcietināt viņu vēlreiz.” De facto norāda: Krivošejs ticies ar nogalinātā Mārtiņa Bunkus brāli un izpauda viņam ziņas par izmeklēšanu, tādēļ atkal tika arestēts.

Lasiet arī: Advokāta Bunkus slepkava tiesāts par uzņēmēja nogalināšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas