Centrālā laboratorija valsts apmaksātās analīzes nodrošina ierastajā kārtībā

Centrālā laboratorija ziņo, ka tā jau no 7.oktobra uz valsts apmaksātajām analīzēm visus pacientus pieņem ierastajā režīmā un bez iepriekšēja pieraksta.

“Pateicoties jaunā veselības ministra Hosama Abu Meri [(JV) – BNN] profesionālajai izpratnei par veselības aprūpes nozari un konstruktīvai pieejai samilzušās problēmas risināšanā, ir panākta vienošanās par nepieciešamā finansējuma apjoma nodrošināšanu šī gada otrajā pusgadā valsts apmaksātājiem laboratoriju pakalpojumiem,” tiek vēstīts šī uzņēmuma izplatītajā paziņojumā. 

Centrālās laboratorijas valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa skadro: “Šobrīd vairs nav nepieciešamības veidot pieraksta rindu – pacienti var izvēlēties sev ērtāko laiku un laboratorijas filiāli analīžu nodošanai. Pacienti, kuri no 15. septembra ir pierakstījušies gaidīšanas rindā, var izmantot pierakstu vai arī to atcelt.”

Iepriekš tika ziņots, ka pieprasījums pēc laboratoriju sniegtajiem pakalpojumiem šogad ļoti

pieaudzis gan pandēmijas seku, gan sabiedrības novecošanās dēļ,

turklāt pretēji ierastajam liels darba apjoms laboratorijās saglabājās arī vasarā.

Finansējums 2023.gadā tika piešķirts reālajam iedzīvotāju pieprasījumam nepietiekamā apmērā, tādēļ valsts apmaksātajiem pakalpojumiem līdz šim nodrošinātā nauda Centrālajā laboratorijā tika izlietota līdz katra mēneša 10.–15. dienai.

Iepriekš tika pieņemts lēmums, pēc šiem datumiem veikt tikai maksas pakalpojumus un veidot pieraksta rindu uz valsts apmaksātajiem pakalpojumiem. Paziņojumā tiek uzsvērts: Centrālā laboratorija joprojām nav saņēmusi pilnu samaksu par 2022.gadā veiktajām analīzēm, bet

valsts parāds par jau sniegtajiem pakalpojumiem

iedzīvotājiem 2023. gadā sasniedza jau vairāk nekā piecus miljonus eiro.

Lasiet arī: Ministrs: Veselības nozares finansējumam pēc trīs gadiem jāpieaug līdz 2,5 miljardiem eiro

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas