Ceturtdien karsēs saule, pēcpusdienā un vakarā vietām plosīsies negaiss

Ceturtdien, 30.maijā, vietām pērkona lietusgāzes būs stipras, turklāt tās pavadīs arī krusa un krasas vēja brāzmas 15-19 m/s, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Piektdien lietusgāzes un pērkons veidosies salīdzinoši mazākā teritorijas daļā. Gaisa temperatūra naktīs nebūs zemāka par +12…+18 grādi, bet dienās saglabāsies karstums līdz +24…+31 grāds, nedaudz zemākai temperatūrai esot vien vietām Kurzemes piekrastē. Nedēļas nogalē notiks pakāpeniska gaisa masu maiņa, līdz ar to karstums nedaudz mitēsies un gaisa temperatūra dienas laikā būs par dažiem grādiem zemāka, bet naktīs mākoņu ietekmē tā saglabāsies līdziga.

Daļā Latvijas gaidāms arī lietus, kas būs ar ilglaicīgāku raksturu un skartās teritorijas pārklās vienmērīgāk, tomēr gaidāmais nokrišņu daudzums nav liels.

Nākamās nedēļas sākumā laiks saglabāsies vasarīgi silts, bet ne karsts, kā arī sajūtu temperatūru pazeminās brāzmaināks vējš. Nokrišņu kopumā gaidāms maz, norāda sinoptiķi.

Saglabājoties karstam laikam, aktuāla ir ugunsbīstamība un sausums, tādēļ LVĢMč aicina ikvienu sekot aktuālajiem brīdinājumiem lapā: https://bridinajumi.meteo.lv/.

Lasiet arī: Levits komentē Rinkēviča prezidentūras pirmo gadu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas