“Circle K Latvia” un “Astarte nafta” apvienošanās: lēmums gaidāms tuvākajā laikā

Šī gada 7.augustā Konkurences padome (KP) saņēmusi SIA “Circle K Latvia” pilno apvienošanās ziņojumu par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA “Astarte nafta” aktīviem, apvienošanās rezultātā iegūstot vienu degvielas uzpildes staciju Rīgā, Krasta ielā 93.

“Circle K” ir Latvijā reģistrēta sabiedrība, kuras pamatdarbība ir degvielas, autogāzes jeb LPG, eļļas produktu, ātro uzkodu, karsto dzērienu un pirmās nepieciešamības preču mazumtirdzniecība degvielas uzpildes stacijās (DUS), DUS projektēšana, celtniecība un ekspluatācija, degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirdzniecība.

“Astarte nafta” ir Latvijā reģistrēta sabiedrība, kura nodarbojas ar degvielas un smērvielu, LPG, auto piederumu, karsto dzērienu un pirmās nepieciešamības preču mazumtirdzniecību DUS.

Balstoties uz ziņojumā sniegto informāciju, apvienošanās dalībnieku darbība Latvijas teritorijā pārklājas degvielas, LPG, ātro uzkodu, karsto dzērienu un pirmās nepieciešamības preču mazumtirdzniecībā DUS.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas.

Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Tirgus dalībnieki vai citas ieinteresētās puses, kas vēlas sniegt viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz konkurenci, aicināti līdz 2024.gada 26.augustam sazināties ar KP ekonomistu Vilni Zakrevski, rakstot uz e-pastu “vilnis.zakrevskis@kp.gov.lv” vai pa tālruni 66953843.

Informācija “Firmas.lv” liecina, ka “Circle K Latvia” apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2023.gada 1.maija līdz šā gada 30.aprīlim, bija 575,97 miljoni eiro, kas ir par 7,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 71% – līdz 13,392 miljoniem eiro. Kompānija “Circle K Latvia” reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 27,564 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētā “Circle K”.

“Astarte Nafta” pērn strādāja ar 65,131 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 401 504 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. “Astarte Nafta” dibināta 1995.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 31 240 eiro. “Astarte Nafta” īpašnieki ir Jānis Anspoks – 92,73% un Ligita Dzene – 7,27%.

Lasiet arī: Kaminskis skeptisks par iespēju vētras postījumu dēļ variēt ar pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas