CVK nosaka termiņu tautas vēlētā Valsts prezidenta likumprojektā konstatēto trūkumu novēršanai

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ceturtdien, 6.jūlijā noteikusi konstatēto trūkumu novēršanai partijas Saskaņa iesniegtajā Satversmes grozījumu projektā par tiešām Valsts prezidenta vēlēšanām, norāda CVK. 

CVK skaidro, ka šāds lēmums pieņemts balstoties uz iniciatīvas autoru lūgumu un komisijas locekļu apspriešanās.

Precizētais likumprojekts  partijai Saskaņa  jāiesniedz līdz 3.augustam. 

Konstatētais likumprojekta trūkums saistīts ar neskaidrību, kāds tiesiskais regulējums attiecas ne tikai uz kārtējām Valsts prezidenta vēlēšanām, bet arī citiem gadījumiem, piemēram, ja Valsts prezidents atsakās no amata vai citiem gadījumiem, kad amats tiek atstāts pirms pilnvaru beigām.

Papildus tam konstatēts arī skaidrības trūkums par nepieciešamo balsu skaitu Valsts prezidenta ievēlēšanai gadījumos, kad Valsts prezidentu ievēlētu Saeima, ja tādi gadījumi būtu.

Pašreizējā likumprojekta versijā ierosinātie grozījumi attiecas tikai uz kārtējām Valsts prezidenta vēlēšanām.

Komisijas sēdē laikā iniciatīvas iesniedzēji piekrita, ka būtu jāizvērtē nepieciešamība veikt grozījumus arī citos, saistītos Satversmes pantos.

Centrālai vēlēšanu komisijai likumā noteiktajā kārtībā 45 dienu laikā pēc iniciatīvas iesniegšanas ir jāpieņem lēmumu par to, vai reģistrēt likumprojektu vai noteikt termiņu konstatēto trūkumu novēršanai, vai arī atteikt likumprojekta reģistrāciju. Konkrētais likumprojekts tika iesniegts 1.jūnijā.

Lasiet arī: Pēc koalīcijas sašķelšanās Saskaņa aicina rīkot RD ārkārtas vēlēšanas

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas