Daļā tirdzniecības vietu kuponu atprečošana atkal ir pieejama

Daļā tirdzniecības vietu, piemēram, Rimi un Lidl veikalu tīklos, kā arī lielā daļā LaTs veikalos un citos veikalos depozītu kuponu atprečošana atkal ir pieejama, informē SIA Depozītu Iepakojuma Operātors (DIO) pārstāve Dārta Katrīna Salna.

BNN jau vēstīja, ka kopš svētdienas, 16.jūlija vakara, kiberuzbrukuma rezultātā, veikalos pagaidām  nav iespējams norēķināties ar depozītu sistēmas kuponiem.

Salna norāda, ka darbi pie sistēmas atjaunošanas turpinās, kā arī bez traucējumiem darbojas visi manuālie depozīta pieņemšanas punkti. 

Tirgotājiem ir pieejami alternatīvi pagaidu risinājumi, kurus SIA Tomra Collections Latvija un DIO ir aicinājis ieviest – tāpat, kā tas tiek darīts citās kiberuzbrukuma skartajās valstīs, – kamēr turpinās darbi pie Tomra sistēmas atjaunošanas.

DIO valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis uzsver, ka pašu taromātu darbība nav traucēta, un visā depozīta punktu tīklā ir iespējams nodot iepakojumus un saņemt kuponu.

Stūrītis skaidro, ka daļā veikalu ir traucēts  ar kuponu atprečošanu saistīts Tomra sniegtais papildu pakalpojums, tomēr tirgotājiem ir pieejami pagaidu risinājumi, lai to nodrošinātu.

“Esam pastāvīgos sakaros ar Tomra, lai iespējami drīz atjaunotu sistēmas darbību un tirgotājiem būtu pieejams ierastais risinājums. Vēlos uzsvērt, ka veikalu tīklos Rimi un Lidl, kā arī lielā daļā LaTs veikalu u.s. veikalos kuponu atprečošana šobrīd ir iespējama,” stāsta Stūrīts un piebilst, ka uzņēmums ir sazinājies ar tirgotājiem, kuru tirdzniecības vietās ir traucēta  kuponu pieņemšana, un esam snieguši konkrētas rekomendācijas alternatīvu kontroles risinājumu ieviešanai.

“Citas valstis šādus risinājumus jau ir ieviesušas praksē, tādēļ ceram uz ātru un efektīvu sadarbību ar tirgotājiem arī Latvijā,” pauž DIO valdes priekšsēdētājs. 

Vienlaikus DIO atgādina, ja kupona atprečošana konkrētajā depozīta punktā pašlaik nav iespēja, iedzīvotāji var saglabāt un atprečot tos vēlāk, jo kupona derīguma termiņš ir viens gads no tā izdošanas dienas. 

Lasiet arī: VIDEO| Kiberuzbrukumu dēļ, veikalos īslaicīgi nav iespējams norēķināties ar depozīta kuponiem

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas