Dānija pieņem likumu, kas aizliedz Korāna dedzināšanu

Dānijas parlaments ceturtdien, 7.decembrī, pieņēma likumu, kas aizliedz Korāna dedzināšanu, tieslietu ministram Pēteram Hummelgārdam (Peter Hummelgaard) uzsverot, ka šis likums ir pieņemts, lai pasargātu Dānijas iedzīvotājus un pastiprinātu valsts drošību, pēc daudziem incidentiem, kas izraisīja nemierus valstī, tā, atsaucoties uz Dānijas plašsaziņas līdzekļiem, ziņo Politico.

Kopš jūlija ir reģistrētas vairāk nekā 500 demonstrācijas, kurās dedzināts Korāns vai karogi, ceturtdien sacīja Hummelgārds. Viņš uzsvēris, ka šie pasākumi tika organizēti, lai izprovocētu negatīvu reakciju pret Dāniju.

Saskaņā ar jauno likumu Korāna dedzināšana tagad

ir krimināli sodāms nodarījums, par ko var tikt piespriests līdz diviem gadiem cietumā.

Likumu atbalstīja 94 deputāti, bet 77 bija pret to.

Rasmuss Paludans (Rasmus Paludan), Dānijas galēji labējās partijas Hard line pārstāvis, ir bijis viens no galvenajiem Korāna dedzināšanas dalībniekiem, kurš vairākkārt sadedzinājis Korānu Kopenhāgenā un Stokholmā. Janvārī atklājās, ka ar Krievijas propagandas kanālu RT saistītais zviedru žurnālists Čangs Friks (Chang Frick) finansiāli atbalstījis Paludana demonstrāciju, kurā viņš pie Turcijas vēstniecības Stokholmā sadedzināja Korānu.

Somijas Drošības izlūkošanas dienests šonedēļ ziņojis, ka Krievija kūdījusi pret islāmu vērstus protestus, lai kavētu Somijas un Zviedrijas iestāšanos NATO, atsaucoties uz Somijas plašsaziņas līdzekļiem, raksta Politico.

Lasiet arī: Protesta akcija saasina Zviedrijas un Turcijas attiecības

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas