Darba nedēļas sākumā vietām spēcīgs vējš un lietus

Jaunās darba nedēļas pirmajā pusē palielināsies mākoņu daudzums un daudzviet valstī līs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Otrdienas naktī neliels lietus ir gaidāms vien dienvidaustrumu rajonos, bet dienā Latvijas teritoriju sāks šķērsot nokrišņu zona no rietumiem – valsts teritorijas lielākajā daļā ir gaidāms lietus. Naktī un no rīta vietām veidosies migla, kas pasliktinās redzamību. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, nakts sākumā piekrastē brāzmās tas sasniegs līdz 15 m/s, pēcpusdienā Kurzemē vējš iegriezīsies no rietumiem.

Sinoptiķi norāda, ka minimāla gaisa temperatūra naktī pieturēsies +8…+12 grādu robežās, savukārt dienā gaiss iesils līdz +11…+14 grādiem. Teritorijas lielākajā daļā lietus turpināsies vēl naktī uz trešdienu, tomēr dienā nokrišņi mitēsies un gaidāmi tikai vietām valsts austrumu daļā. Vējš jau visa teritorija pūtīs no rietumu puses, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-18 m/s, dienā arī austrumos līdz 15 m/s. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8…+11 grādiem. Diennakts gaišajās stundās termometra stabiņš pakāpsies līdz +10…+13 grādu atzīmei.

Darba nedēļas otrajā pusē saglabāsies mākoņains laiks, bet nokrišņu intensitāte mazināsies – tikai vietām gaidāms neliels lietus. Vējš turpinās lēni līdz mēreni pūst no rietumiem, dienvidrietumiem, ceturtdien naktī piekrastē, pēcpusdienā arī valsts austrumu daļā brāzmās sasniedzot 15-16 m/s. Gan ceturtdien, gan piektdien minimālā gaisa temperatūra būs +6…+12 grādi. Dienās gaiss iesils līdz +11…+14 grādiem. 

Brīvdienās atmosfēras spiediens paaugstināsies vēl vairāk. Saule mīsies ar mākoņiem, vien svētdien vietām ir gaidāms neliels lietus. Pūtīs lēns vējš. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +5…+10 grādiem. Dienās termometra stabiņš daudzviet saglabāsies nedaudz virs +10 grādu atzīmes. Nākamnedēļ, pastiprinoties ciklona ietekmei, laikapstākļi izmainīsies, plašākā teritorijā atnesot lietu.

Lasiet arī: “Viņi to nepamanīja”. Vai Sprūds apzināti slēpj patiesību par dronu un novērš uzmanību? Ekspertu skarbie komentāri

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas