Daugavpils Universitāti tur aizdomās par krāpšanos ar ES līdzekļiem

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sadarbībā ar Eiropas Prokuratūru (EPPO) otrdien, 24.janvārī, sāka veikt «procesuālās darbības kādā mācību iestādē Daugavpilī aizdomās par iespējamu krāpšanos ar Eiropas Savienības Sociālā fonda līdzekļiem 600 000 eiro apmērā».

Valsts polcija informēja, ka iepriekš sāktā kriminālprocesā vairākas personas, tostarp augsta līmeņa mācību iestādes amatpersona, tiek turētas aizdomās par krāpšanu saistībā ar mācību iestādei piešķirto finansējumu, mākslīgi palielinot publiskā iepirkuma specifikācijas izmaksas. Kopumā aizturētas četras personas.

Izmeklētājiem ir aizdomas par iespējamu šo līdzekļu daļēju novirzīšanu uz uzņēmumiem citās valstīs.

Kriminālprocesā, kas kvalificēts par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, turpinās procesuālās darbības, un policija plašākus komentārus nesniedz. EPPO mājaslapā teikts, ka kratīšanas veiktas Daugavpilī, tostarp Daugavpils Universitātē. Aizdomās turamo vidū esot augsta līmeņa Daugavpils Universitātes amatpersona.

Daugavpils universitātes pārstāve Olga Mickeviča apgalvoja, ka mācību iestādei neesot oficiālas informācijas par Eiropas Prokuratūras sākto kriminālprocesu. Universitāte un tās darbinieki esot gatavi sadarboties ar valsts varas iestādēm un sniegt nepieciešamo informāciju, pausts mācību iestādes interneta vietnē. Nekādu papildu informāciju universitāte nesniedz.

Lasiet arī: Izmeklējot iespējamo ES fondu līdzekļu izkrāpšanu, veikta kratīšana Līvānu mēra privātīpašumā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas