Dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +22 grādu atzīmei

Svētdien, 5.maijā, saule lielākoties gaidāma dienas pirmajā pusē, dienas gaitā mākoņu daudzums palielināsies, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vietām valsts rietumu un centrālajos rajonos gaidāms īslaicīgs lietus, ko varētu pavadīt pērkona ducināšana. Pūtīs lēns vējš. Dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +17…+22 grādu atzīmei, tomēr līča piekrastē un Kurzemes ziemeļu rajonos laiks būs vēsāks, tur +11…+16 grādi.

Sinoptiķi atgādina, ka UV indekss nedēļas izskaņā vēl būs vidēji augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama.

Nākamās nedēļas sākumā atmosfēras spiediens pazemināsies – pirmdien un naktī uz otrdienu mākoņu daudzums palielināsies un teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus, vietām tas būs ilgstošs, vietām stiprs, gaidāms arī pērkona negaiss.

LVĢMC atzīmē, ka pēc tam uz dažām dienām nokrišņi mitēsies un tie gaidāmi tikai atsevišķos rajonos. Bet nedēļas otrajā pusē Latvijas teritorijai atkal pietuvosies ciklons, lielākajā valsts daļā atnesot lietu uz vairākām dienām.

Ar ziemeļu vēju valsts teritorijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies. Dienās lielākajā valsts daļā gaiss iesils +6…+13 grādu robežās, taču diennakts tumšajās stundās atsevišķos rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0 grādu atzīmei un zemāk, tādēļ pastāv varbūtība, ka vietām zāles virskārtā var veidoties stipras salnas.

Lasiet arī: VIDEO: Pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos uz šosejas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas