Dienas laikā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss

Nedēļas sākumā laika apstākļus joprojām noteiks ciklonu darbība un salīdzinoši vēsa gaisa masa, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Saule mīsies ar mākoņiem un dienas laikā rietumu un centrālajos rajonos gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss. Savukārt, trešdien naktī lietus gaidāms daudzviet valsts teritorijā, bet dienā vietām, iespējams arī pērkona negaiss.

Sinoptiķi norāda, ka pūtīs lēns līdz mērens, piekrastē līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas dažbrīd kļūs brāzmains. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra pieturēsies +7…+12° robežās, vietām gaiss atdzisīs pat līdz +4 grādiem. Dienās gaiss iesils līdz +16….+22 grādiem. 

Darba nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens sāks pakāpeniski paaugstināties. Vēl trešdien un ceturtdien lielākajā daļā valsts līs, tomēr nedēļas nogalē nokrišņu daudzums mazināsies un lietus gaidāms tikai atsevišķos rajonos, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Arī vējš pakāpeniski pierims un būs galvenokārt lēns. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā līdz šim – naktīs gaiss atdzisīs līdz +9…+15 grādiem, vietām līdz +5…+7 grādiem, bet dienās iesils līdz +16…+23°. Nedēļas izskaņā gaisa temperatūra vēl saglabāsies līdzīgās robežās, bet nākamās nedēļas sākumā gaidāma siltākas gaisa masas ieplūšana mūsu reģionā. 

Lasiet arī: Atklātas “Rail Baltica” pirmās kārtas dzelzceļa līnijas projektēšanas un būvniecības izmaksas Baltijā

 Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas