Divām sievietēm par transfobiskiem apmelojumiem Brižitai Makronai jāsamaksā 8 000 eiro

Divas sievietes – pašpasludināta neatkarīga žurnāliste un “YouTube” kanāla īpašniece – ceturtdien, 12.septembrī, tika atzītas par vainīgām neslavas celšanā un viņām tika piespriests samaksāt tūkstošiem eiro lielu kompensāciju pēc tam, kad viņas 2021.gadā izplatīja nepatiesus transfobiskus apgalvojumus, ka Francijas pirmā lēdija Brižita Makrona (Brigitte Macron) dzimusi kā vīrietis un ir transseksuāla sieviete, ziņo “Politico”.

2021.gada publicētajā video “YouTube” duets bez pierādījumiem apgalvoja, ka Makrona esot dzimusi kā Žans Mišels Troņē (Jean-Michel Trogneux), bet vēlāk mainījusi vārdu un dzimumu.

Troņē ir Makronas brālis un arī piedalījās tiesas procesā.

Baumas izplatījās arī ārpus Francijas, un tos izplatīja sazvērestības teoriju piekritēji un galēji labēji noskaņoti interneta pārstāvji, piemēram, ASV konservatīvā komentētāja Kendisa Ouensa (Candace Owens).

Parīzes prokuratūra rakstiskā paziņojumā “Politico” norādīja, ka abām apsūdzētajām tika uzlikts 500 eiro naudas sods un

piespriests samaksāt 8 000 eiro Makronai un 5 000 eiro viņas brālim kā kompensāciju par nodarītajiem civiltiesiskajiem zaudējumiem.

Intervijā 2022.gadā Makrona sacīja, ka sākotnēji viņa ignorējusi melus, bet galu galā izlēmusi ar tiem cīnīties pēc tam, kad tie skāruši viņas vecākus, un ģimeni, kam pieder pazīstama šokolādes veikalu ķēde Francijas ziemeļos.

Makronas vīrs, Francijas prezidents Emanuels Makrons (Emmanuel Macron), martā pirmo reizi izteicās par transfobiskajiem meliem, sakot žurnālistiem, ka tie viņu sāpinājuši un ietekmējuši viņa privāto dzīvi.

Šī situācija atgādina līdzīgu transfobisku naratīvu, kas bija vērsts pret bijušo ASV pirmo lēdiju Mišelu Obamu (Michelle Obama).

Lasiet arī: BNN pēta | Lietuvas atbalsts Ukrainai pēc Seima vēlēšanām paliks neskarts, bet iespējamas pārmaiņas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas