Dona panākums nav nejaušība. Uz Eirovīziju varam atskatīties ar lepnumu, komentē delegācijas vadītājs

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, aģentūrai LETA sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Viņš uzskata, ka Dona panākums nav nejaušība.

“Uzskatu, ka panākums nav nejaušība, bet komandas, atbalstītāju un galvenokārt paša Dona rūpīga darba rezultāts. Paldies konkursa organizatoriem un it īpaši visiem, kuri par mums nobalsoja vai kā citādi mūs atbalstīja,” pauž Gulbiņš.

Savukārt Dons pateicas par atbalstu visiem, kuri nobalsoja par Latviju un tiem, kuri turēja īkšķus.

“Ir paveikts milzīgs darbs un esmu gandarīts ar paveikto. Šīs divas nedēļas Zviedrijā bija kā lielisks piedzīvojums un milzīga pieredze, ko atcerēšos visu mūžu, taču tagad būšu priecīgs doties mājās, atpūsties un uzkrāt spēkus nākamajiem dzīves izaicinājumiem,” atzīst Dons.

Noskaidrots, ka konkursa pusfinālā Dons 16 valstu konkurencē ierindojies septītajā vietā.

Gan pusfinālā, gan finālā Latvijas skatītāji maksimālo punktu skaitu – 12 punktus piešķīruši Igaunijas pārstāvjiem “5miinust” un “Puuluup”. Latvijas žūrija konkursa finālā 12 punktus piešķīra šveicietim Nemo, kurš kļuva par konkursa uzvarētāju. Latvijas pārstāvis finālā sacentās ar 24 Eiropas valstu dalībnieku dziesmām. Īsi pirms fināla noskaidrojās, ka Nīderlande tiek izslēgta no šīgada konkursa par uzvedības normu pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka Dons sestdien, 11.maijā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisinājās “Malmo Arena” Malmē, Zviedrijā. Dziedātāja izpildītā dziesma “Hollow” 25 dziesmu konkurencē ierindojās 16.vietā. Par konkursa uzvarētāju kļuva Šveices pārstāvis Nemo.

Dziedātājs Dons pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru. Dziedātājs ceturtdien, 9.maijā, piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā, kas norisinājās Malmē, Zviedrijā. Latvijas pārstāvis savā pusfinālā sacentās ar 15 citām valstīm, un skatītāju balsojumā noskaidrojās, ka finālā kopā ar Latviju iekļūst Igaunijas, Nīderlandes, Izraēlas, Šveices, Armēnijas, Grieķijas, Norvēģijas, Gruzijas un Austrijas pārstāvji.

Dons ar dziesmu “Hollow” 10.februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2024” uzvarētāju, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Dziesma “Hollow” sākotnēji izdota latviešu valodā ar nosaukumu “Lauzto šķēpu karaļvalsts”, kas atzīta par “Muzikālās bankas 2023” vērtīgāko dziesmu. Dziesma “Hollow” veidota kopā ar īru dziesmu autoru un producentu Liamu Gedesu un amerikāņu dziesmu autori Keitu Nortropu.

Jau vēstīts, ka iepriekšējais Latvijas pārstāvis, kurš iekļuva Eirovīzijas finālā, bija Justs Sirmais 2016.gadā. Viņš ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu “Heartbeat” ierindojās 15.vietā.

Eirovīzijas rīkotāja ir Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU).

Lasiet arī: Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons – 16.vietā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas