Drons Latvijas–Krievijas pierobežā pazuda, visticamāk, tehnisku iemeslu dēļ

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Rīta panorāma otrdien, 26.septembrī, skaidroja, ka drona pazušanu uz valsts robežas ar Krievijas saista ar tehniskiem iemesliem.

Viņš norādīja, ka Latvijas austrumu pierobežā notiekošajās militārajās mācībās Namejs 2023 sestdien, 23.septembrī, pazaudētā ierīce nesaturēja atmiņas failus, bet gan darbojās tiešsaistē. Pēc Kalniņa teiktā, drons vēl nebija atrasts – “liela varbūtība”, ka tas nosēdies vai nokritis Krievijas pusē. Taču NBS par to ziņu nav, jo tie neuztur sakarus ar kaimiņvalsti.

Krievijas vēstniecība Rīgā tika informēta,

ka šāds atgadījums ir noticis. 

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) Rīta panorāmai paziņoja, ka par šo incidentu ir  sākta dienesta izmeklēšana. Amatpersonas neatklāj pazaudētā aparāta ražotāju un modeli, taču raidījums norāda, ka – pēc neoficiālas informācijas tas nav bijis pielāgots civilais drons, bet gan specializēts militārais lidaparāts,

kura vērtība pārsniedz 100 000 eiro.

Tāpat LTV Ziņu dienests vēsta, ka Krievijas sociālajos portālos jau parādījusies informācija par līdzīgu bojātu lidaparātu, kas atrasts Pleskavas apgabalā.

Lasiet arī: Rīgā un ap to norisinās valsts aizsardzības mācības Namejs 2023

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas