Duncova iesniedz oficiālu pieteikumu kandidēt vēlēšanās pret Krievijas prezidentu Putinu

Bijusī TV žurnāliste Jekaterina Duncova trešdien, 20.decembrī, paziņoja par savu kandidatūru martā gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās, oficiāli iesniedzot dokumentus Centrālās vēlēšanu komisijas amatpersonām, tādējādi metot izaicinājumu Vladimiram Putinam. Duncova ir iestājusies par Ukrainas konflikta izbeigšanu un par politisko ieslodzīto, tostarp opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija, atbrīvošanu, ziņo Reuters.

Duncova, atbildot uz žurnālista jautājumu, vai, viņasprāt, varasiestādes ļaus viņai kandidēt, uzsvēra savas tiesības kandidēt vēlēšanās saskaņā ar federālo likumu, noraidot bažas par varasiestāžu atļaujas nepieciešamību.

Tagad viņai priekšā ir liels pārbaudījums –

līdz 31.janvārim savākt 300 000 parakstu, lai atbalstītu viņas kandidatūru.

Vladimirs Putins, kurš šā mēneša sākumā paziņoja, ka kandidēs, vēlas iegūt vēl vienu pilnvaru termiņu, taču politisko represiju dēļ saskaras ar atzītu opozīcijas pārstāvju trūkumu un neviens cits kandidāts līdz šim oficiāli nebija pieteicies kandidatūrai.

Navaļnija atbalstītāji kritizē vēlēšanu procesu kā fiktīvu, norādot uz Kremļa kontroli pār kandidātiem un nepārskatāmu balsošanas sistēmu.

Kremlis apgalvo, ka Putina atbalsts sabiedrībā ir pārliecinošs, un aptaujās tas sasniedzis aptuveni 80%.

Lasiet arī: Navaļnija sabiedrotie plāno izjaukt Putina ceļu uz prezidenta amatu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas