Elksniņš aicina 9.maijā neizmantot ar likumu aizliegtos simbolus

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš aicina iedzīvotājus un viesus 9.maijā, kad Krievijā tiek svinēta “Uzvaras diena”, neizmantot Latvijas likumos aizliegtos simbolus un neprovocēt, liecina ieraksts viņa Facebook kontā.

Viņš informē, ka pārrunājis 9.maija iespējamos piemiņas pasākumus ar Valsts policijas pārstāvjiem. Elksniņš skaidrojis, ka pilsētas iedzīvotāji un viesi bez īpašiem nosacījumiem varēs nolikt ziedus pie pieminekļiem un uzturēties piemiņas vietas teritorijā.

Valsts policija mikroblogošanas vietnē Twitter precizējusi mēra interpretāciju par ziedu nolikšanu, skaidrojot, ka vietās, kur atradās nu jau demontētie padomju pieminekļi, šādas darbības tiks uzskatītas par šo objektu un agresijas slavināšanu un netiks pieļautas. Apbedīšanas vietās, nepulcējoties un lieki neuzkavējoties, ziedu nolikšana nav aizliegta.

Elksniņš savā skaidrojumā personīgi lūdz visiem daugavpiliešiem un pilsētas viesiem neizmantot likumā aizliegtos simbolus. “Turklāt ir fundamentāli svarīgi, lai katram no mums neaizmirstamus un nozīmīgus datumus neaizēno kāds skandāls, izrādīšanās un “laipnību apmaiņa”.

Esmu pārliecināts, ka mūsu pilsēta nepieļaus provokācijas,” sola Elksniņš.

Kā ziņots, Saeima ir pieņēmusi likumu, ar kuru aizliegts 9.maijā publiskajā ārtelpā rīkot tādus pasākumus, kas neaizstāv valsts drošības intereses, šķeļ sabiedrību, nepatiesi apraksta vēsturi un nesolidarizējas ar Ukrainas tautu.

Pieņemtajā likumā Par atsevišķu publisku pasākumu rīkošanas aizliegumu 9.maijā nav noteikti termiņa ierobežojumi, līdz ar to tam jāattiecas uz visiem 9.maija datumiem nākotnē.

Ar šo likumu tiek noteikts, ka 9.maijā Latvijā publiskajā ārtelpā aizliegts rīkot publiskus izklaides un svētku pasākumus, sapulces, gājienus un piketus, izņemot tādus, kuri atbilst likuma mērķim.

Lasiet arī: Zatlers uzskata, ka lielākajai Latvijas krievvalodīgo sabiedrības daļai būtu jāiestajas pret karu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas